Afbeelding
Ted Walker

Storm Ciara zorgt voor veel incidenten in Ede

9 februari 2020 om 17:32 Overig

EDE Winterstorm Ciara zorgt zondag voor meerdere incidenten in de gemeente Ede. De brandweerkorpsen in de regio zijn vooral druk met omgewaaide bomen en losgeraakte takken. 

Zo hingen een aantal van die takken gevaarlijk te bungelen boven de rijbaan op de Eikenlaan in Ede. De hoogwerker van de brandweer moest er aan te pas komen om het afgebroken hout te verwijderen. Op het Noorderbos in de wijk Kernhem hield een boom in een houtwal de druk van de wind niet meer. Een deel kwam op het fietspad terecht. De brandweer maakte de fietsstrook vrij, de rest van de boom is van latere zorg. 

VOETBALKOOI Het op dit moment meest in het oog springende incident met bomen voltrok zich op de Sint Hubertus in Ede. Daar viel een boom een voelbalkooi binnen. Er deden zich daarbij geen lichamelijke ongelukken voor. 

Andere wegen waar de brandweer in actie kwam waren onder meer de Bennekomseweg, Inschoterweg en de Rijksweg in Ede. In Lunteren zijn er op de Marskamp dakpannen van een woning gevlogen. 

Zondagavond snelde de brandweer zich nog naar de Spanderswoud in Ede. Daar was een klein deel van een boom op de weg gekomen. De brandweer werd daarbij nauw op de vingers gekeken door twee jonge kinderen die vanaf de zolder van een nabijgelegen huis alles goed in de gaten hielden. Na gezwaai over en weer trok de brandweer terug naar de kazerne. 

OCHTENDSPITS Door de stormschade die al is ontstaan en ook in de komende uren nog zal ontstaan moet rekening gehouden worden met een zware maandagochtendspits. Bomen kunnen omwaaien en op het spoor terecht komen. Dit leidt vaak tot dermate veel schade dat het aannemelijk is dat er maandagochtend verstoringen zullen zijn in de dienstregeling. 

Afbeelding
Een boom viel een voetbalkooi binnen op de Sint Hubertus in Ede
Afbeelding
Afbeelding
Een boom in een houtwal op het Noorderhout in Ede kon de druk van de wind niet meer aan
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie