Afbeelding
Kees van Kooten

Noodweer treft gemeente Ede

11 augustus 2020 om 18:40 Overig

EDE Diverse plekken in Nederland zijn dinsdag getroffen door noodweer. Ook in Ede was het raak. Aan het eind van de middag en begin van de avond trokken er forse buien over delen van de gemeente. Dit veroorzaakte een aantal incidenten.

De bewoners van een woning aan de Luntersekade in Ederveen hadden erg veel geluk. Een boom voor het huis viel om en miste maar net de woning. Er vielen geen gewonden en de schade viel verder mee. De eigenaren van een voertuig op de Bisschopweg in Lunteren hadden daarentegen minder geluk. Daar raakte een omvallende boom namelijk een auto. Ook hierbij vielen geen gewonden. 

Op de Dokter Hoolboomweg in Ederveen ontstond een brand in een schoorsteen en op een dak als gevolg van blikseminslag in de schootsteen. De brand was snel onder controle en voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Daarnaast is op beelden op social media te zien dat een camping in Lunteren blank is komen te staan. 

Volgens Weerplaza zijn de buien in ,,moordend tempo'' ontstaan.

WARMTERECORD In De Bilt werd het dinsdag aan het begin van de middag 31,6 graden. Daarmee is het officieel de warmste 11 augustus ooit gemeten. Het vorige record stond op 31,5 graden en werd gemeten in 2003. Het datum-warmterecord van dinsdag is alweer de derde in De Bilt van deze hittegolf, meldt Weeronline. Ook in Ede liepen de temperaturen flink op. 




Afbeelding
In Ederveen ontstond een brand als gevolg van blikseminslag.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie