Afbeelding
Ted Walker

Herkomst chemische lucht Bennekom niet achterhaald

26 maart 2021 om 10:28 Overig

BENNEKOM De brandweer en politie hebben de herkomst van een chemische lucht op de Bovenbuurtweg in Bennekom donderdagavond niet kunnen achterhalen. De diensten deden uitgebreid onderzoek, waarbij onder andere een warmtebeeldcamera werd ingezet.

door Ted Walker

Het onderzoek op het perceel aan de Bovenbuurtweg werd in gang gezet na een melding bij de afdeling Toezicht van de gemeente. Handhavers gingen ter plaatse en namen een chemische lucht waar. Hierop werd de politie in kennis gesteld. ,,De collega’s roken ter plaatse ook een chemische lucht. Een van de agenten kreeg ook een branderig gevoel in de keel en moest hoesten’’, vertelt een woordvoerder van de politie. ,,De bewoners van het pand wilden in eerste instantie niet dat de collega’s het erf zouden betreden. Later hebben zij daartoe toch toestemming gegeven. Overigens is die toestemming niet nodig waar het gaat om voorkoming of bestrijding van ernstig en onmiddellijk gevaar voor de veiligheid van personen en goederen.’’

Ondanks de waarnemingen van de opsporingsambtenaren werd er uiteindelijk niets gevonden op het terrein en in de bebouwingen op het erf. ,,We hebben de vinger niet op de zere plek kunnen leggen, terwijl er wel duidelijke waarnemingen zijn geweest. We horen het daarom graag als er mensen zijn die meer weten over waar de chemische lucht vandaan kwam of als er nieuwe waarnemingen zijn’’, aldus de woordvoerder.

Meldingen kunnen gedaan worden bij de politie van Ede op tel. 0900-8844.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie