Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Pixabay

Omwonende slaat alarm door brandlucht na verwijdering wespennest

20 september 2021 om 10:05 Overig

EDE De brandweer is maandagochtend met spoed uitgerukt naar een woning aan de Dubceksingel in Ede. Volgens de melding zou het gaan om een schuurtje waar de vlammen uit sloegen. Maar bij aankomst bleek het te gaan om een brandlucht die veroorzaakt werd door het wegbranden van een wespennest. 

Hoveniers waren in de tuin bezig toen zij op het wespennest stuitten. Volgens omstanders was een persoon ook al gestoken. De hoveniers namen vervolgens het heft in eigen handen en besloten het nest weg te branden. Omwonenden merkten vervolgens de brandlucht op en besloten de brandweer te bellen.

Volgens brandweerwoordvoerder Lammert Flier had de melder van de brandlucht doorgegeven dat er ook sprake was van rook en vuur. De melder wist de locatie niet zeker, waardoor de brandweer initieel ook op de verkeerde hoek van de straat stond. Flier raadt daarom aan om bij een soortgelijke situatie nog even te gaan kijken ná het bellen van 112. Mocht de locatie of de ernst van een situatie niet kloppen, dan kan dit vervolgens nogmaals doorgegeven worden aan de hulpdiensten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie