Afbeelding
@tedxmedia

Jeugd gooit flessen naar handhaving; wijkagent voorkomt inzet grote politiemacht

Overig

EDE Een grote politiemacht en eenheden van de afdeling handhaving van de gemeente Ede stond zaterdagmiddag klaar om in te grijpen bij een café op de grens van Ede en Ederveen. Café De Kade was tegen de regels in geopend en bezoekers gooiden eerder flessen naar de auto van handhavers.

De uitbater van het café liet eerder weten op die zaterdag open te gaan en tussen 15.00 en 18.00 uur drinken weg te geven. ,,Toen een eenheid van handhaving daar poolshoogte ging nemen, werden er flessen naar de auto gegooid’’, vertelt een woordvoerder van de politie daags na het incident. Na overleg met burgemeester René Verhulst werd besloten het café te sluiten. ,,Terwijl collega’s verzamelden op de N224, belde een wijkagent in zijn vrije tijd met de uitbater van het café’’, gaat de woordvoerder verder. ,,Doel daarvan was om een grote inzet van de politie te voorkomen. Naar aanleiding van dat gesprek heeft de uitbater het café gesloten en bleef een confrontatie met de politie uit.’’

De burgemeester kan daags na het incident nog niet reageren. ,,We bespreken morgen wat er allemaal is gebeurd en wat de gevolgen gaan zijn voor het betreffende café, dus op dit moment kan de burgemeester nog geen reactie geven’’, reageert een woordvoerder op de vraag welke maatregelen de gemeente zal nemen.

Het café kondigde vrijdag op social media al aan dat 'iedereen welkom was om gratis te drinken', zie de Instagrampost hieronder.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie