De boom viel net niet op het huis en de geparkeerde auto
De boom viel net niet op het huis en de geparkeerde auto @tedxmedia

Brandweer helpt Edese met omgevallen boom: ‘Ik ga ze vanmiddag een taart brengen’

17 februari 2022 om 11:38 Overig

EDE Storm Dudley raast over Nederland. Het KNMI waarschuwt nog altijd voor zware winstoten in het midden van het land. Voor vrijdag voorspelt het Koninklijk Meteorologisch Instituut zeer zware windstoten die tot snelheden van 120 km/u op kunnen lopen.

door Ted Walker

Ook in Ede zorgt de storm voor overlast. Donderdagochtend kwam de brandweer ter plaatste op de Burgemeester Creutzlaan in Ede. Daar waaide rond 8.00 uur een boom bij een woning omver. 

TAART De bewoonster van het pand is onder de indruk van de brandweerlieden. ,,Ik ga ze vanmiddag taart brengen’’, begint zij haar verhaal. ,,Ik ben echt onder de indruk van deze mensen. Ze doen hun werk, maar de wijze waarop ze dat doen, vind ik heel fijn. Ik was gewoon een beetje ontredderd. De buurvrouw kwam melden dat de boom omgewaaid was. Gelukkig precies langs het huis op. En ik had nog meer geluk: de boom kwam net niet op de auto terecht.”

ONTZORGD ,,Maar dan, wat moet je dan doen? Uiteindelijk bleek dus dat de brandweer daarvoor komt. En die hebben in alle rust hun werk gedaan. Ik hoefde niets te doen en me nergens zorgen om te maken. Echt geweldig. Ze moesten tussendoor even naar een andere melding maar lieten de boel wel netjes achter en beloofden weer terug te komen. Nou, ik voelde me zo vriendelijk geholpen en ontzorgd”, vertelt ze.

,,De buurvrouw maakte koffie voor de brandweer. Ik vind het echt fantastisch in deze tijd waarin iedereen op zichzelf lijkt te zijn. Daarom ga ik vanmiddag een taart naar de brandweer brengen. En de buurvrouw krijgt een bloemetje’’, zegt de bewoonster van het pand terwijl ze zichtbaar voorpret heeft.

DAKKAPEL De storm wakkerde woensdag al aan. Die avond waaide een dakkapel van een vrachtwagen op de A12 bij Ede. Eén rijstrook werd afgesloten. De dakkapel kon door de vervoerder zelf weer op de vrachtwagen gehesen worden. Niemand raakte gewond.

BORD LOS OP GROTE HOOGTE Op donderdagochtend rukte de brandweer uit naar een kantoorpand in de buurt van winkelcentrum Stadspoort in Ede. Daar waaide een reclamebord op grote hoogte los. In eerste instantie was het plan het losgewaaide gedeelte met schroeven vast te zetten. Uiteindelijk is ervoor gekozen om het gevaar af te wenden door het los gewaaide gedeelte af te breken.

Een deel van een bord waaide op grote hoogte los.
Afbeelding
De dakkapel waaide van de vrachtwagen en kwam op de A12 terecht
De vervoerder kon de dakkapel zelf weer op de vrachtwagen hijsen
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie