Jaarrapportage veiligheid: ‘Deel Edese jongeren vaker slachtoffer digitale criminaliteit’

19 mei 2022 om 15:10 Overig Pixabay
Afbeelding

EDE ,,In Ede wonen relatief veel jongeren. Een deel van de jongeren vraagt op het gebied van veiligheid om bijzondere aandacht vanwege hun kwetsbaarheid op meerdere terreinen. Zij zijn vaker slachtoffer van digitale criminaliteit en uitbuiting door criminelen. Vanwege de identiteitsontwikkeling die zij doormaken, zijn zij extra kwetsbaar voor de verleidingen van de georganiseerde misdaad.” Dit meldt de zojuist gepubliceerde jaarrapportage veiligheid Ede 2021 van de gemeente Ede, het openbaar ministerie en de politie.

Er wordt gewerkt in de aanloop naar het nieuwe integraal veiligheidsplan van 2023. Vastgesteld wordt, dat als de verlokkingen voor jongeren ,,groot zijn, er een sterk kader vanuit de directe sociale omgeving noodzakelijk is, die aansluit bij de behoefte van de jongeren, ook als deze vanuit huis niet geboden kan worden. Ee..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Steeds meer graafschade door aanleg glasvezel
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Gemeente Ede gaat uit van vertrouwen bij controle op bijstandsfraude
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu ‘Hopelijk is dít het gouden ei in de strijd tegen vogelgriep’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal FC Jeugd geeft het in slotfase weer weg
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Tot 12.500 auto’s dagelijks op ‘nieuwe’ Parklaan
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Iris uit Lunteren is advocaat op de Zuidas: ‘Rust platteland is niets voor mij’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.