Jaarrapportage veiligheid: ‘Deel Edese jongeren vaker slachtoffer digitale criminaliteit’

19 mei, 15:10 Overig Pixabay
Afbeelding

EDE ,,In Ede wonen relatief veel jongeren. Een deel van de jongeren vraagt op het gebied van veiligheid om bijzondere aandacht vanwege hun kwetsbaarheid op meerdere terreinen. Zij zijn vaker slachtoffer van digitale criminaliteit en uitbuiting door criminelen. Vanwege de identiteitsontwikkeling die zij doormaken, zijn zij extra kwetsbaar voor de verleidingen van de georganiseerde misdaad.” Dit meldt de zojuist gepubliceerde jaarrapportage veiligheid Ede 2021 van de gemeente Ede, het openbaar ministerie en de politie.

Er wordt gewerkt in de aanloop naar het nieuwe integraal veiligheidsplan van 2023. Vastgesteld wordt, dat als de verlokkingen voor jongeren ,,groot zijn, er een sterk kader vanuit de directe sociale omgeving noodzakelijk is, die aansluit bij de behoefte van de jongeren, ook als deze vanuit huis niet geboden kan worden. Ee..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Vergrijzing heeft grote gevolgen voor Edese samenleving
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Echtpaar Ten Klooster-Kronenberg 70 jaar getrouwd: ‘Ik was met één blik verkocht’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren ‘Wolven in park Hoge Veluwe komen heel dichtbij’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Noodfonds voor inwoners die in financiële problemen komen
PREMIUM
Afbeelding
Waterpolo Verstoppen kan niet meer: mannen Polar Bears willen landstitel
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu ‘Herontwikkeling Horapark desastreus voor flora en fauna’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.