Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Jeroen van der Veer

Politie lost waarschuwingsschot en gebruikt stroomstootwapen

Overig

LUNTEREN Agenten van de politie Ede zijn donderdag betrokken geweest bij een heftig incident in Lunteren. Daarbij hebben ze een waarschuwingsschot gelost en ook moest het stroomstootwapen ingezet worden.

Naar aanleiding van een melding zijn agenten naar Lunteren gegaan. Toen zij op de locatie van de melding aan kwamen stonden er twee mannen op het terrein.

,,Eén van hen had een kruisboog in zijn handen en richtte deze op de collega’s. Hierop hebben de collega’s hun vuurwapen op deze persoon gericht en hebben ze hem gewaarschuwd om het wapen te laten vallen. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen reageerde de man niet. Na het lossen van een waarschuwingsschot liet de man het wapen vallen”, meldt de politie vrijdag.

Daarmee was de rust nog niet teruggekeerd. ,,De tweede man kwam hierop dreigend en beledigend op de collega’s af lopen. Eén van de collega’s heeft toen het stroomstootwapen op de persoon gericht en hem gewaarschuwd om te blijven staan. Omdat de man met een dreigende houding op de collega’s af bleef lopen is hierop het stroomstootwapen ingezet.”

Beide mannen zijn hierop aangehouden.

advertentie
advertentie