Anna Fedorova speelt op 28 januari meesterwerken van Chopin, Schumann en Grieg
Anna Fedorova speelt op 28 januari meesterwerken van Chopin, Schumann en Grieg Hermen Loonstra

Anna Fedorova - Chopin, Schumann, Grieg - Wereldpianisten

zaterdag 28 januari 2023 20:00 tot 22:00

Een recital vol tophits

Anna Fedorova schotelt je tijdens haar recital een even herkenbaar als verrassend programma voor. Sylvestrovs The Messenger klinkt niet zo heel vaak op het concertpodium. Daarom is het des te verfrissender dat Anna Fedorova na dit sprekende stuk vervolgt met grote klassiekers uit het romantische pianorepertoire. Geniet onder meer van Chopins ‘Minutenwals’ en de ‘Vierde Ballade’. Met Schumanns Carnaval en een selectie uit Griegs Lyrische Stukken klinken nog meer tophits uit het romantische pianorepertoire.

Anna Fedorova

Met miljoenen views op YouTube kun je Anna Fedorova gerust een kijkcijferkanon noemen. Mocht Anna desondanks nog niet helemaal bekend zijn bij het grote publiek, dan werd ze het wel dankzij haar benefietconcerten, waarmee ze geld inzamelde voor Oekraïense vluchtelingen. Maar Anna Fedorova is meer dan snel succes en muzikaal geweten. Al vroeg werd haar opmerkelijke pianotalent opgemerkt, waarmee ze meer dan veertien concoursen op haar naam zette. Inmiddels speelt Anna in alle grote zalen ter wereld, waarbij ze een bijzondere band met het Amsterdamse Concertgebouw opbouwde. In seizoen 2015-2016 was Anna Fedorova artist in residence van de Edesche Concertzaal. In 2017 en 2018 gaf ze hieraan vervolg als artistiek directeur van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede.


Locatie