Jeugdorkest Nederland
Jeugdorkest Nederland Jan Kapsenberg

Jeugdorkest Nederland wintertournee

vrijdag 29 december 2023 20:00 tot 21:35

Laat u deze winter verwarmen door de indrukwekkende klanken van Jeugdorkest Nederland. Het getalenteerde orkest met jonge musici in de leeftijd van 14 tot 21 jaar brengt een selectie van tijdloze klassiekers en hedendaagse verrassingen.

Het concert opent met de krachtige en dramatische tonen van Verdi’s ouverture “La forza del destino”. Dit stuk, met zijn hartstochtelijke melodieën, vertelt een verhaal van noodlot, liefde en tragiek.

In het tweede stuk verwelkomen we Prinses Christina Concours-finalist António Paulo Martins Melo, die het betoverende altsaxofoonconcert van Henri Tomasi zal vertolken. Tomasi’s werk is een combinatie van lyrische passages en virtuoze uitbarstingen. Samen met Melo’s uitzonderlijke talent staat dit garant voor een adembenemende uitvoering die u niet snel zal vergeten.

De avond wordt afgesloten met Moessorgski’s “Schilderijen van een Tentoonstelling”, in een schitterende orkestratie door Maurice Ravel. Dit stuk is een muzikale wandeling door een kunstgalerij, waarbij elk schilderij tot leven komt door de muziek. Van het speelse “Tuileries” tot het majestueuze “De Grote Poort van Kiev”, deze muzikale schilderijen zullen u meenemen op een onvergetelijke reis.

Mis deze kans niet om het Jeugdorkest Nederland live te ervaren. Reserveer uw tickets nu voor een avond van muzikale magie en laat u meevoeren door deze jonge talenten!

Locatie