HCC Seniorenacademie bijeenkomst over “Programmeren met (klein)kinderen”

woensdag 6 december 2023 13:30 tot 15:30

Steeds meer kinderen vinden het leuk om  hun eigen animaties, verhalen, muziek en spelletjes te maken. Programmeren bevordert het creatief, gestructureerd en logisch denken, ruimtelijk inzicht en probleemoplossend vermogen.
Programmeren is eigenlijk niets anders dan aangeven wat er na elkaar moet gebeuren. Jonge kinderen en starters kunnen programmeren door op het scherm blokken aan elkaar te slepen, waarop commando’s staan met makkelijk te begrijpen tekeningetjes. Na een korte introductie gaan we aan de slag met ScratchJr.U weet aan het eind, hoe u in tweetallen kunt programmeren als (groot)ouder met (klein)kind of in een clubje op basis van gelijkwaardigheid, samen ontdekken en leren, hoe u een ontwerpdagboek kunt bijhouden en waar u meer info kunt vinden.
Neem uw laptop of tablet of telefoon met ScratchJr mee. U kunt van tevoren de ScratchJr app gratis downloaden voor iPad, telefoon of tablet in Google Play of de App Store. En voor de laptop is ScratchJr gratis te downloaden op https://jfo8000.github.io/ScratchJr-Desktop/
Leden en niet-leden zijn van harte welkom. Voor leden van de HCC is deze bijeenkomst gratis. Bent u geen lid, maar wordt u ter plekke lid, dan is de bijeenkomst ook gratis. Niet leden betalen € 5.

Locatie