De natuur ontwaakt, landgoed Klein Bylaer
De natuur ontwaakt, landgoed Klein Bylaer Christian Biemand

De natuur ontwaakt, landgoed Klein Bylaer

zaterdag 11 februari 2023 14:00 t/m 16:00

BARNEVELD - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 11 februari 2023 een voorjaarswandeling over landgoed Klein Bylaer met aandacht voor flora en historie. In Nederland zijn niet veel natte heidegebieden meer overgebleven. Klein Bylaer is zo’n nat heidegebied waar veel over te vertellen valt. Wilt u horen wat de geheimen zijn van dit gebied? Ga dan mee met de boswachter voor een wandeling over landgoed Klein Bylaer. Het gebied is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een aantrekkelijk coulisselandschap met veel oude bomen, gemengd bos en natte heide. Er komen veel bijzondere planten voor. Het oorspronkelijke waterbeheersing stelsel van vloeiweiden, sprengen en beken is nog intact. Onder het gebied ligt een aantal grote ‘kwelkraters’ waar uitwisseling met het schone grondwater optreedt. Het belooft een boeiende middag te worden. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
•    Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
•    Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
•    Tip van de boswachter: draag stevige, liefst waterdichte wandelschoenen. Op sommige plekken kan het nat zijn. Het terrein is op sommige plaatsen helaas niet geschikt voor wandelwagens, rollators e.d.
Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies