FILM: Onder het Maaiveld Junior - Reserveer nu je gratis kaartjes!

vrijdag 22 november 2024 14:00 tot 15:30

Na het succes van de filmavonden van de documentaire Onder het Maaiveld voor volwassenen, organiseren we nu ook een speciale film-middag voor kinderen.

In de film volgen we een groep kinderen die stap voor stap deze wereld ontdekt. Ze beginnen met ‘iew’ en ‘ah’ en vinden het maar vies om met hun handen de aarde in gaan. Maar al snel zijn ze de grootste fans van het ondergrondse leven en willen ze meer weten over bomen die met elkaar praten, schimmels die 10 kilometer lang worden, wormen die ieder jaar de hele bodem door hun darmen laten gaan en het microscopische kleine beerdiertje, dat al miljoenen jaren overleefd in onze natuur.

Wil jij je ook laten betoveren door het ondergrondse leven? Kom dan naar deze film! 

Datum: 22 november

Tijd: 14:00 uur én 16:00 uur

Locatie: Stingerbol, Nieuwe Kazernelaan 2D54, Ede

De film wordt kosteloos aangeboden door de gemeente Ede en Eetbaar Ede. Wel even reserveren via https://eetbaarede.nl/film/. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Over de film Onder Het Maaiveld Junior

Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! Wij mensen vertrouwen al duizenden jaren op de bodem. Planten die ons zuurstof maken groeien in de bodem. Ons voedsel komt uit de bodem. Onze huizen zijn gebouwd van materialen (denk aan hout, klei en cement) die uit de bodem afkomstig zijn. Zonder bodem zou het leven zoals wij dat kennen niet bestaan. Maar we kennen deze wereld niet. De film Onder het Maaiveld junior brengt daar verandering in en geeft je voor het eerst een inkijkje in de fascinerende wereld onder onze voeten, de basis van ons bestaan.

Alle bodemdiertjes zijn onmisbaar in de natuur: ze houden de bodem gezond. In de wereld boven de grond leven planten, insecten, zoogdieren en vogels, maar vooral ook veel mensen. Maar er is ook een wereld onder ons, direct onder onze voeten. Een spannende ondergrondse wereld van mollen, larven, wormen, schimmels, bacteriën, pissebedden, spinnen, duizendpoten en veel meer. De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur.

De film Onder het Maaiveld junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt! Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. En het bijzondere is dat die kleine beestjes ook bij jou in de tuin de bodem gezond houden. Na het zien van de film kijk je op een totaal andere manier naar je eigen omgeving en krijg je zin om zelf aan te slag te gaan. Tegel uit de tuin wippen en de natuur een handje helpen.

https://eetbaarede.nl/film/


Locatie