Afbeelding
Polina Tankilevitch (Pexels)

Cosmedische behandelingen kunnen helpen bij huidverbetering

27 juli 2020 om 13:30 Beauty & Lifestyle

EDE Cosmedische behandelingen bevinden zich op het grensvlak van cosmetisch en medisch. Hieronder vallen technieken zoals chemische peelings, microneedling en Energy Based Devices (EBD's) zoals laser/IPL, radiofrequente energie (RF) en ultrageluid. Het is een vakgebied waarin zowel schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten als artsen actief zijn.

Huidverbeterende technieken zoals chemische peelings en Energy Based Devices staan enorm in de belangstelling. Deze cosmedische behandelingen zijn een toegankelijk alternatief voor injectables en esthetische ingrepen, mits de behandelaar hier goed voor is opgeleid. 

Dit artikel is een samenwerking met Beautyweb. De komende tijd zult u meer van deze artikelen lezen op deze website.

EBD’s kun je grofweg in twee categorieën onderverdelen. Aan de ene kant apparaten zoals laser en IPL die gericht zijn op de buitenste huidlaag, om deze egaler te maken, pigmentvlekken te verminderen of fijne lijntjes tegen te gaan. En aan de andere kant apparaten die door middel van radiofrequente energie of ultrageluid minuscule wondjes ónder het huidoppervlak (de lederhuid of nog dieper) maken voor huidversteviging en voor de aanmaak van extra collageen. Met deze cosmedische technieken kun je effectief werken aan huidverbetering.

CHEMISCHE PEELINGS Met chemische peelings kun je bepaalde huidproblemen heel effectief laten behandelen of de algehele huidconditie verbeteren. Chemische peelings bestaan uit zuren die de huid exfoliëren (peelen van de huid). Ook verlaagt een peeling met zuren de pH-waarde van de huid. Dit stimuleert de groeifactoren in de huid, die onder andere de fibroblasten aanzetten tot de aanmaak van collageen en elastine. Daardoor verdikt de huid zich van binnenuit en verminderen bijvoorbeeld fijne lijntjes, grove poriën en acnelittekens. 

LASER Met laser kun je een heel scala aan huidproblemen behandelen. Een laser zendt gefocust (coherent) licht uit van één bepaalde golflengte (monochromatisch). Het laserlicht wordt door specifieke structuren in de huid geabsorbeerd en daar omgezet in warmte, zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Er zijn verschillende soorten lasers op de markt met elk hun eigen behandelgebied(en), afhankelijk van de golflengte die ze hebben. Grofweg kun je lasers in twee groepen verdelen: ablatieve en niet-ablatieve lasers. Bij ablatieve lasers wordt het laserlicht geabsorbeerd door het water in de huid, waardoor er een heel dun laagje van de huid verdampt.

Lees meer over de andere huidverbeterende behandelingen op Beautyweb > Cosmedische behandelingen uitgelegd.

door Saskia Petit

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie