Clubhuis VAT Ede-complex De Koekelt
Clubhuis VAT Ede-complex De Koekelt Vatede.nl

Onderzoek naar machtsmisbruik bij volkstuinvereniging VAT Ede

26 september 2018 om 23:44 lokaal Deel je nieuws

Het rommelt bij volkstuinvereniging VAT Ede. Leden maken melding van machtsmisbruik en bestuurlijk falen. Op de website vatede.nl delen ze hun ervaringen.

De klachten zijn niet mis. Ledeninitiatieven zouden door het bestuur van de vereniging met regelmaat worden afgekapt of tegengewerkt. Het bestuur zou ‘dwingend communiceren’ en voor tal van kleine overtredingen ‘strafkaarten’ uitdelen. Tuinders voelen zich niet eerlijk en gelijkwaardig behandeld. Anderen melden dat ze op oneerlijke gronden zijn geschorst of geroyeerd.?? Kritische en gedupeerde leden van VAT Ede hebben zich nu verenigd op de website vatede.nl. Hier delen ze hun ervaringen er er staan inmiddels meerdere verhalen op. Ook is een onderzoek in gang gezet om alle incidenten in kaart te brengen.

Tuinders die actief zijn bij VAT Ede en voormalige tuinders worden uitgenodigd hun verhaal te doen. “We gaan zorgvuldig om met tips en bijdragen en bieden desgewenst bronbescherming,” beloven de initiatiefnemers. Door middel van een nieuwsbrief en een besloten Facebook-groep worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden. ??De initiatiefnemers leggen uit dat ze voor hun klachten geen of onvoldoende gehoor hebben gevonden bij het bestuur van VAT Ede en/of hun complexbestuur. “Een onafhankelijk platform is de enige manier om het gesprek hierover aan te gaan. Dit kan als basis dienen voor constructieve veranderingen binnen de vereniging. We vinden dat iedereen op een leuke en ontspannen manier moet kunnen moestuinieren.”

VAT Ede omvat zeven volkstuincomplexen in Ede en telt ongeveer 450 leden.

Meer informatie: https://vatede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie