Heelsums Gelegenheids Koor
Heelsums Gelegenheids Koor Ria Baas

Zangers gezocht voor kerstproject Gelegenheidskoor

5 oktober 2018 om 11:18 lokaal Deel je nieuws

Begin november starten de repetities voor het kerstproject van het Heelsums Gelegenheidskoor. Zangliefhebbers uit de gemeente Renkum en omgeving zijn van harte uitgenodigd om samen te oefenen en diverse keren op te treden.

Dirigent Simon de Jong van T2muziek in Heelsum: “Mensen zingen graag, vooral in de donkere dagen in de aanloop naar kerst. Zingen geeft energie en het is een leuke uitdaging om samen naar een muzikaal hoogtepunt toe te werken. We repeteren vijf keer met het projectkoor, afwisselen op zondagmiddag en –avond, in de kapel van Oranje Nassau’s Oord. We starten op zondag 4 november.”

Op zaterdagavond 15 december heeft het Gelegenheidskoor een groot kerstoptreden in de sporthal van Doelum samen met Heelsums Harmonie en het Symfonisch Leerlingenorkest T2muziek/Heelsums Harmonie. Naast de vijf koorrepetities zijn er twee oefensessies met beide orkesten en het koor.

Daarnaast geeft het projectkoor nog twee optredens: op 9 december voor de bewoners van Oranje Nassau’s Oord en op 22 december bij het ‘Carol zingen bij kaarslicht’ in muziektent Heelsum.

Repertoire
Op het programma staan gedeelten uit The Polar Express,  Sanctus en Benedictus uit de Missa Brevis van Jacob de Haan en natuurlijk andere (bekende) wereldse en geestelijke kerstliederen.

Aanmelden
Zangervaring is niet nodig voor deelname aan het projectkoor. Omdat het programma in korte tijd wordt ingestudeerd en uitgevoerd, is zelfwerkzaamheid wel een vereiste. Naast bladmuziek worden eventueel geluidsfiles toegestuurd om thuis te beluisteren. 
Direct aanmelden kan via info@t2muziek.nl. Meer informatie over de repetities, de optredens, de muziek en het aanmelden vind je op de website www.T2muziek.nl, onder ‘koren en orkesten’ bij ‘Heelsums Gelegenheids Koor’.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie