Wijkfeest en Groene Burendag Kernhem 28 september
Wijkfeest en Groene Burendag Kernhem 28 september Dieteke Visser

In Kernhem pakken ze groot uit op Burendag

12 september 2019 om 11:33 Evenementen Deel je nieuws

Op 28 september is het groot feest in Kernhem! Omdat het Burendag is, wordt er een groot wijkfeest georganiseerd met allerlei activiteiten voor jong en oud. Er is ook een apart plein vol met inspiratie rondom energie, voedsel en groene tuinen. Ook zijn er leuke excursies. Het feest vindt plaats op en rondom Parkweide en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Grada en Jolanda van Wijkcomité Kernhem organiseren het wijkfeest in Kernhem dit jaar alweer voor de zesde keer (laatste keer  in 2013), en met veel plezier: “Het wordt heel erg leuk. We moeten nu al nee verkopen tegen kraamhouders die op de braderie willen staan. Iedereen wil meedoen, het wordt heel druk en gezellig. We hebben een heel leuk muziek programma met de zeeuwse coverband “Copycat” en de wijkband treed die deze dag optreden. Deze wijkdag wordt geopend door het duo John en Dicky Weller, die ook uit Kernhem komen en een super leuke show gaan neerzetten. We hebben er heel veel zin in en we hopen dat iedereen die in Kernhem woont even een kijkje komt nemen. Er zijn ongeveer 30  kramen, pony rijden, muziek, poffertjes, loterij, optredens van lokale verenigingen, scouting, spellen in de voetbalkooi, wijkagent met zijn politieauto en een springkussen”

Pieter en Anouk van KenHem Community organiseren dit jaar het onderdeel ‘Groene Burendag’ “Er gebeurt al van alles in Kernhem op het gebied van energie en voedsel en lang niet alle Kernhemmers weten dat, dat willen we graag laten zien”. In de ochtend organiseren ze daarom twee excursies met paard en wagen naar boerderijen in Kernhem. De eerste excursie gaat naar De Wilde Peen, en de tweede naar Makandra. In de middag kunnen Kernhemmers gaan kijken waar hun stadswarmte vandaan komt. Ze gaan er heen met de elektrische deelauto’s uit de wijk. Opgeven daarvoor kan via greenit@kenhem.com.

Op het plein voor het Medisch Centrum is ondertussen een levendige markt met energiefietsen, informatie over zonnepanelen, een nieuwe social energy app en informatie over groene tuinen. “We zijn heel blij dat ook Steenbreek meedoet met de Groene Burendag.”zegt Anouk “Mensen kunnen langskomen met een tegel en gratis een plant meekrijgen om in hun tuin te plaatsen. Het zou heel mooi zijn als we daarmee mensen stimuleren om hun tuinen te vergroenen”. Meer informatie over deze dag is te vinden op www.kenhem.com/groene-burendag  en de facebooksite van “Wijkcomite Kernhem” en “Wijkfeest Kernhem”. Het wijkfeest vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur op en rondom het winkelcentrum de Parkweide.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie