Tjaco van der Weerd achter de klavieren van het hoofdorgel van de Bovenkerk te Kampen
Tjaco van der Weerd achter de klavieren van het hoofdorgel van de Bovenkerk te Kampen Volgt

Tjaco van der Weerd bespeelt virtueel orgel van de toekomst

18 september 2019 om 14:07 Muziek Deel je nieuws

Barneveld – Zaterdag 21 september a.s. speelt de blinde organist Tjaco van der Weerd een divers programma op moderne en revolutionaire orgels in de showroom van Orgelmakerij Noorlander.

De instrumenten van Orgelmakerij Noorlander zijn uitgerust met de revolutionaire techniek ‘Hauptwerk’. Kerkorgels van over de hele wereld klinken middels deze software bij mensen in hun (eigen) woonkamer in een meubel op maat.  Zaterdag 21 september demonstreert Tjaco van der Weerd deze nieuwe en revolutionaire orgels in de showroom van Orgelmakerij Noorlander (Pascalstraat 10, Barneveld). Tijdens een concert om 14:00 speelt hij gevarieerde orgelwerken. Ook kunnen de bezoekers zelf plaatsnemen achter de orgels om de natuurgetrouwe kerkorgelklanken te ervaren. Op de website (www.noorlanderorgels.com) vindt u meer informatie over de concerten en kunt u genieten van ingespeelde orgelmuziek.

De orgelshows bij Noorlander zijn niet alleen informatief, ze zijn vooral ook heel gezellig. In een ontspannen sfeer maakt u kennis met het beste van Hauptwerk. Maar meer nog, u kunt ook zelf spelen! Neem gerust uw bladmuziek mee en ontdek de diverse wereld van de echte kerkorgelklanken.

U bent welkom van 10:00 - 16:00 uur! Meer informatie vindt u op www.noorlanderorgels.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie