De zes verpleegkundigen (in de blauwe uniformen) die deel zullen nemen aan de bachelorsopleiding verpleegkunde.
De zes verpleegkundigen (in de blauwe uniformen) die deel zullen nemen aan de bachelorsopleiding verpleegkunde. Jaco van As

Verbetering opleidingskwaliteit verpleegkundigen

19 september 2019 om 06:38 Maatschappelijk Deel je nieuws

Je nieren filteren afvalstoffen uit je bloed. Als je nieren niet werken, kun je dus geen afvalstoffen meer uit je lichaam verwijderen. Dat is een levensbedreigende situatie. Dialyse kan de nierfunctie overnemen. Mensen met chronisch nierfalen hebben daarom voor de rest van hun leven dialyse nodig. 
Stichting Nederland-Batam steunt al meer dan 30 jaar het Habibie nierziekenhuis in Bandung. Het ziekenhuis is het enige in nierziekten gespecialiseerde zorginstelling van Indonesië. Het ziekenhuis wil een Center of Excellence zijn door betaalbare zorg te bieden van hoge kwaliteit en door het opleidingscentrum te zijn voor zorg en behandeling van nierziekten. 
Om de kwaliteit te waarborgen wordt het opleidingscentrum geaccrediteerd. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is de kwaliteit van het trainingspersoneel. Zij moeten minimaal beschikken over een bachelorsdiploma verpleegkunde (te vergelijken met een Nederlands HBO-Verpleegkunde diploma). De opleiding duurt in totaal tweeëneenhalf jaar en bestaat uit een anderhalf jaar durende theoretische opleiding en een praktijkjaar. 
Stichting Nederland-Batam uit Lunteren steunt de opleiding van twaalf verpleegkundigen. De eerste groep van zes begint eind van deze maand met haar opleiding. De tweede groep zal volgend jaar starten. De investering in de opleiding is een investering in deze 12 verpleegkundigen, het opleidingscentrum en het ziekenhuis en zorgt ervoor dat de dialysezorg in heel Indonesië kan verbeteren. 
De verbetering van de opleidingskwaliteit is mogelijk dankzij steun van stichting Nederland-Batam en Wilde Ganzen. Meer informatie over dit project en alle andere activiteiten van stichting Nederland-Batam is te vinden op onze website; www.NEBA.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie