De buurtverbinders in Veldhuizen
De buurtverbinders in Veldhuizen Hanneke van Stokkom

Burendag op Bellestein voor heel Veldhuizen

20 september 2019 om 22:07 Mensen Deel je nieuws

Buurtbewoners van de wijk Veldhuizen organiseren een bijzondere burendag in het winkelcentrum Bellestein. De ontmoeting vind plaats op 28 september, gelijk met de nationale burendag. Ontmoeten van mensen in de wijk staat centraal. Er zal door wethouder Vreugdenhil een website voor de buurt worden gepresenteerd. Onder het genot van een kopje koffie of thee zijn er activiteiten te doen.

Het officiële programma met de onthulling door de wethouder is vanaf 11.00 uur. Vanaf 10.00 uur is er al koffie of thee. Dan is er al een programma. Er kan onder meer op heel aparte sjoelbakken worden gespeeld. Hierop kunnen meerdere mensen tegelijk tegen elkaar sjoelen. Een ludieke manier om je buren uit te dagen en elkaar beter te leren kennen. De burendag bij winkelcentrum Bellestein duurt tot 13.00 uur.

Website
Zeven bewoners uit Veldhuizen zijn initiatiefnemer van deze burendag. Na een informatieavond over een wijkwebsite hebben deze personen zich als vrijwilliger aangemeld. Dit worden buurtverbinders genoemd. Ze zijn betrokken op de wijk waarin ze wonen.
De gemeente Ede stimuleert ontmoeting en verbondenheid in de wijken.  Om die reden zijn er afgelopen maanden online platforms ontstaan. In Kernhem en Ede-Zuid zijn deze websites met buurtverhalen al actief. Veldhuizen heeft nu ook een eigen website. De website www.veldthuizen.nl wordt door de wethouder feestelijk onthult. Met de naam Veldthuizen wordt een woordspeling gemaakt met Veldhuizen en thuis.

Ontmoeting staat centraal
Voor de buurtverbinders is het belangrijk dat de website een plek wordt van thuiskomen. De website is een middel om je ook thuis te voelen in de wijk. Door het lezen van de verhalen ontstaat er vertrouwen. Ontmoeting vindt dan niet alleen online plaats, maar ook in de wijk zelf. Zowel de website als de wijk wordt  dan een plek waar je thuis komt.

De bewoners van de wijk Veldhuizen kunnen elkaar zaterdag 28 oktober ontmoeten vanaf 10.00 uur

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie