Warmtebedrijf Ede, Bewoners uit Kernhem welkom bij warmtebedrijf Ede
Warmtebedrijf Ede, Bewoners uit Kernhem welkom bij warmtebedrijf Ede Warmtebedrijf Ede

Bewoners uit Kernhem welkom bij warmtebedrijf Ede

23 september 2019 om 11:03 Evenementen Deel je nieuws

In Kernhem is 75% van de huizen, al dan niet via NUON Warmte, aangesloten op groene warmte van Warmtebedrijf Ede, via het meest duurzame warmtenet van Nederland. Met een aansluiting op  groene warmte en een paar m2 zonnepanelen is een woning gelijk al zo goed als klimaatneutraal. Woon je in Kernhem, dan ben je op zaterdagmiddag 28 september, van harte welkom om te zien waar groene warmte vandaan komt en hoe het werkt. Opgeven via greenit@kenhem.com.

KenHem Community organiseert op 28 september  'Groene Burendag’. Op het plein voor het Medisch Centrum is een markt met energiefietsen, informatie over zonnepanelen, een nieuwe social energy app en informatie over groene tuinen. In de ochtend zijn er twee excursies met paard en wagen naar boerderijen in Kernhem. De eerste excursie gaat naar De Wilde Peen, en de tweede naar Makandra. 's Middags is er een excursie naar de tweede bio-energie installatie van Warmtebedrijf Ede. Ook is Steenbreek aanwezig op Groene Burendag met de actie ‘plant erin tegel eruit’. Mensen kunnen langskomen met een tegel en gratis een plant meekrijgen om in hun tuin te plaatsen.

Op 28 september is er nog meer te doen in Kernhem! Omdat het Burendag is, wordt er ook een groot wijkfeest georganiseerd met allerlei activiteiten voor jong en oud. Grada en Jolanda van Wijkcomité Kernhem organiseren het wijkfeest in Kernhem dit jaar alweer voor de zesde keer (laatste keer in 2013), en met veel plezier: “Het wordt heel erg leuk. We moeten nu al nee verkopen tegen kraamhouders die op de braderie willen staan. Iedereen wil meedoen, het wordt heel druk en gezellig. We hebben een heel leuk muziek programma met de zeeuwse coverband “Copycat” en de wijkband treed die deze dag optreden. We hebben er heel veel zin. Er zijn ongeveer 30  kramen, pony rijden, muziek, poffertjes, loterij, optredens van lokale verenigingen, scouting, spellen in de voetbalkooi, wijkagent met zijn politieauto en een springkussen”

Meer informatie over deze dag is te vinden op www.kenhem.com/groene-burendag en de facebooksite van “Wijkcomite Kernhem” en “Wijkfeest Kernhem”. Het wijkfeest vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur op en rondom het winkelcentrum de Parkweide.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie