Afbeelding
FLOWfotografie Gerda van Engelenhoven

Duimelotje en De Regenboog gaan samen verder

23 september 2019 om 11:14 Onderwijs Deel je nieuws

EDE Sinds een aantal maanden heeft Peuteropvang Duimelotje er een tweede locatie bij. Naast de vestiging in de Paasbergschool biedt Stichting Protestants Christelijke Speelzaal Ede met de overname van De Regenboog peuteropvang en buitenschoolse opvang aan in de Koepelschool.

Duimelotje in Ede-Noord en De Regenboog in Ede-Zuid bieden ouders in heel Ede de mogelijkheid om te kiezen voor christelijke, professionele peuteropvang en buitenschoolse opvang. De kinderen worden opgevangen in locaties in of naast twee van de drie Hervormde scholen in Ede. 

SAMEN STERK
Door de krachten te bundelen zijn beide organisaties nog beter in staat om te investeren in de pedagogische kwaliteit en is er een bredere basis om kinderen met liefde en aandacht op te vangen. De christelijke identiteit is het uitgangspunt van waaruit gewerkt wordt en waardoor de opvang voor veel kinderen een verlengstuk is van de opvoeding en sfeer thuis en op school. Voor ouders en kinderen is er in de vertrouwde omgeving ondanks de overname weinig veranderd. De teams zijn ongewijzigd en goed contact met ouders/verzorgers blijft erg belangrijk. 

PEUTEROPVANG Peuters vanaf 2,5 jaar zijn welkom bij een van de beide locaties om voor één of meerdere dagdelen te komen spelen en ontdekken en om zich al een beetje voor te bereiden op de basisschool. Janneke Stronkhorst van Duimelotje geeft aan: ”Elk kind is uniek met zijn eigen mogelijkheden. Bij onze vestigingen worden peuters spelenderwijs uitgedaagd door de pedagogisch medewerkers in een veilige en stimulerende speelleeromgeving.” Beide vestigingen bieden Voorschoolse Educatie (VE) aan, een methode om achterstanden te voorkomen of te verminderen. Deze methode is geschikt voor alle kinderen met of zonder achterstand. Door middels van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen is er aandacht voor taal, rekenen, motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling.  

BSO Voor kinderen van 4-12 jaar biedt BSO De Regenboog een plek om na schooltijd te ontspannen. Locatieverantwoordelijke Alfijtha van Ek-Vos vertelt: “Kinderen kunnen op BSO De Regenboog heerlijk zichzelf zijn. Of ze nu zin hebben om buiten te spelen, een spelletje te doen, te knutselen of gewoon even rustig in een hoekje een stripboek willen lezen: het kan allemaal. De pedagogisch medewerkers bieden de kinderen een tweede thuis waar er de aandacht is en de rust om na een drukke schooldag te spelen of ontspannen.” 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie