Aankondiging Pride Walk Wageningen
Aankondiging Pride Walk Wageningen Vincent

Pride Walk in Wageningen tijdens Coming Out dag

28 september 2019 om 11:53 Uitderegio Deel je nieuws

Op Coming Out dag, vrijdag 11 oktober, onthult gemeente Wageningen in de ingang van het gemeentehuis een gedicht over diversiteit en jezelf mogen zijn. Voorafgaand aan deze onthulling organiseert SHOUT Wageningen, de lokale LHBTQ+-vereniging, een pride walk om dit statement van de gemeente extra kracht bij te zetten.

Gemeente Wageningen is in samenspraak met SHOUT al een tijd bezig met het ontwikkelen van een mooi statement vanuit de gemeente dat deze stad een plek is waar iedereen zichzelf mag zijn ongeacht geaardheid en genderidentiteit. In dat kader wordt de bank tegenover de bibliotheek in regenboogkleuren geschilderd. Daarnaast is op 11 oktober de officiële onthulling van een gedicht over diversiteit en jezelf zijn van stadsdichter Ivanka de Ruijter. Dit gedicht heeft ze geschreven voor de gemeente en SHOUT's 50 jarig bestaan  in oktober 2018. Het gedicht zal bij de ingang van het gemeentehuis in de houten omlijsting van de schuifdeur komen.

Voorafgaande aan de onthulling organiseert SHOUT een pride walk om diversiteit te vieren. Iedereen is welkom om mee te lopen. Ook zullen vertegenwoordigers van diverse verenigingen, politieke partijen en andere organisaties meelopen om vanuit hun organisatie te laten zien dat bij hen iedereen welkom is ongeacht geaardheid en genderidentiteit. 

Pride Walk Wageningen

De Pride Walk zal starten op het 5 Mei Plein en via de Bergstraat en Hoogstraat naar het gemeentehuis op de Markt lopen. Vanaf 18:45 wordt er verzameld op het 5 Mei Plein en om 19:15 start de Pride Walk. 

Stichting Homomonument Amsterdam heeft hun grote regenboogvlag die al in vele pride walks in het land geweest is, ter beschikking gesteld. Iedereen is van harte uitgenodigd om zelf ook pride vlaggen en spandoeken (met een positieve boodschap) mee te nemen. Bij het gemeentehuis aangekomen zal het gedicht onthuld worden.

Over Coming Out dag

De acceptatie van LHBTQ+ (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, queer en meer) mensen wordt in Nederland vaak als iets vanzelfsprekends gezien. Toch is het belangrijk om dit zo nu en dan hardop te zeggen. De meest bekende dag waarop hier aandacht aan besteed wordt in Nederland is 11 oktober, internationale Coming Out dag. Bij vele gemeentehuizen, onderwijsinstellingen en bedrijven wordt op die dag de regenboogvlag uitgehangen als teken van steun voor de LHBTQ+ gemeenschap. In Wageningen hangt de gemeente sinds 2015 de vlag uit en ook op de Wageningen University hangt sinds 2016 de regenboogvlag uit.

Aankondiging Pride Walk Wageningen
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie