IMAGE _A 20140128 Ede   1712613_32opella.jpg
IMAGE _A 20140128 Ede 1712613_32opella.jpg Foto Janus Visser/BDU

Aandacht voor medewerkers in de overgang bij Opella

4 oktober 2019 om 11:08 Zorg Deel je nieuws

Ruim 63 procent van de vrouwen die in de zorg werkt heeft te maken met de overgang. Zorgdienstverlener Opella organiseert daarom in oktober een workshop voor haar medewerkers over de overgang. Het is vaak nog een taboe om erover te praten op de werkvloer, terwijl dat juist helpt om elkaar te ondersteunen en beter te begrijpen.

De één gaat fluitend door de overgang heen, terwijl het voor de ander heel zwaar is. De overgang kan gepaard gaan met lichamelijke of emotionele uitputting. Uit onderzoek van Stichting IZZ bleek dit voorjaar dat vrouwen in de overgang een verhoogde kans hebben om uit te vallen op het werk. Er is vanuit werkgevers in de zorg nog weinig aandacht voor de overgang, terwijl het bespreekbaar maken van overgangsklachten op de werkvloer helpt. Opella wil met de aandacht voor de overgang haar medewerkers ondersteunen.

De workshop van Opella wordt gegeven door twee experts op het gebied van de overgang. Er komt bijvoorbeeld aan de orde wat er allemaal in de overgang gebeurt, wanneer je aan een bel moet trekken, waar je hulp kan zoeken en wat je er zelf aan kan doen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie