Collectanten Nierstichting halen € 13.122,67 op tijdens collecteweek

16 oktober 2019 om 17:06 Maatschappelijk Deel je nieuws

 

- persbericht -

Collectanten Nierstichting in EDE halen  13.122,67 euro op tijdens collecteweek

EDE, 16 okt 2019 - Ruim 60.000 vrijwilligers collecteerden van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Ede bracht dat 13.122,67 euro op. Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. Daarom gaat de  Nierstichting door totdat elke nierpatiënt de vrijheid heeft om gewoon te kunnen leven.

Patrick (38), vader van twee zoontjes, is sinds zijn zestiende nierpatiënt. Hij dialyseert nu drie keer per week vier uur per dag in het ziekenhuis. Maar Patrick geeft niet op. Hij houdt vol. Voor zijn vrouw en zijn twee jongens, waarmee hij zo graag oud wil worden.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Nierpatiënten zoals Patrick zijn echte volhouders, ze moeten wel. Aan de dialyse, urenlang per week vastzitten aan een groot apparaat in het ziekenhuis. Totdat er een donornier is. En altijd leven met de angst dat het mis kan gaan. Maar zij geven niet op en ook wij strijden door. Totdat nierpatiënten de vrijheid hebben om gewoon te kunnen leven.”

Collectanten essentieel

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Jan Smits, collecte coördinator “Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst. Want elke bijdrage helpt zodat nierpatiënten de vrijheid hun leven terug te geven.”

Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op www.nierstichting.nl. Doneer en help mee om nierziekten te genezen.

In cijfers

6.500 mensen moeten dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6.
50.000 mensen hebben momenteel ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie. Zij hebben een hoog risico op hart- en vaatziekten.
16.000 mensen hebben nierfalen, waarvoor ze een nierfunctievervangende behandeling (hebben) ontvangen: dialyse of transplantatie. 
In 2018 besteedde de Nierstichting 15,4 miljoen aan een beter leven van nierpatiënten en de preventie van nierziekten.

- EINDE PERSBERICHT -

Niet voor publicatie:  

Neem voor meer informatie over de collecte in EDE contact op met Jan Smits, collectecoördinator van de Nierstichting in EDE: 0652472249 / nierstichting.ede@gmail.com

Voor meer informatie over de Nierstichting kunt u contact opnemen met Sanne Rademaker, persvoorlichter Nierstichting: via 035 6978024 of 06 46288299 / sannerademaker@nierstichting.nl.

Ruimte in uw medium? Help ons mee!

Aandacht voor ons werk en de impact van nierziekten blijft belangrijk, ook na de collecte. Ruimte over in uw titel? Steun ons door één van onze stopperadvertenties belangeloos op te nemen in uw medium. Bij voorbaat hartelijk dank!


Over de Nierstichting

Een nierziekte zet je leven stil. Daarom strijdt de Nierstichting elke dag voor gezonde nieren

voor iedereen. Voor een kortere wachtlijst voor donornieren. Voor een draagbare kunstnier.

Voor een betere behandeling voor alle nierpatiënten. En natuurlijk voor genezing. Zodat mensen met een nierziekte hun vrijheid en hun leven terugkrijgen. Want je nieren zijn je leven.


Nierstichting

Je nieren zijn je leven.

www.nierstichting.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie