Parkeerterrein
Parkeerterrein Sven Goedhart

Parkeerterrein van AH XL EDE voortaan duurzaam verlicht

30 oktober 2019 om 09:16 Overig Deel je nieuws

Ede, 29 Oktober 2019. De conventionele verlichting van AH XL in Ede is recentelijk vervangen door LED verlichting. Naast de AH XL in Ede zal ook de Albert Heijn in Den Dolder op korte termijn worden voorzien van LED verlichting. Op deze manier kan er namelijk aanzienlijk bespaart worden op onderhoudskosten en energieverbruik.

Inmiddels zijn er 40 armaturen, verdeeld over 10 lichtmasten, vervangen op het parkeerterrein. Als alternatief van de oude armaturen zijn nieuwe Air2 60 Watt armaturen van LED leverancier Saled geplaatst. Deze armaturen hebben een levensduur van meer dan 140.000 branduren en hebben geen driver meer nodig.

Minder uitval zonder Driver
De nieuwe armaturen maken gebruik van Direct Drive® technologie. Dit houdt in dat het LED systeem zo geconfigureerd is dat de LED driver niet meer nodig is. Drivers slijten veel sneller dan de armaturen waar zij zich in bevinden. Op den duur leidt dit vaak tot storingen. Het verwijderen van de armatuur zorgt er daarom voor dat onderhoudskosten flink gereduceerd worden. Daarnaast maakt dit ook het dimmen van de verlichting tot 10% mogelijk.

Forse besparing
Naast het reduceren van onderhoudskosten en de optie tot dimmen die de nieuwe Direct Drive® technologie mogelijk maakt zijn er nog meer voordelen verbonden aan de overstap naar LED. Dankzij de nieuwe verlichting gaat AH XL Ede jaarlijks namelijk maar liefst 13140 kWh energie besparen. Daarnaast is de co2 reductie meer dan 8700 kg. Naast de voordelen in kosten is de overstap naar LED dus ook een duurzame en milieuvriendelijke beslissing geweest.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie