Willy Roelofsen (links) en Corry van der Molen coördineren Maatje voor een praatje
Willy Roelofsen (links) en Corry van der Molen coördineren Maatje voor een praatje Opella

Opella zoekt een maatje voor een praatje

29 november 2019 om 09:36 Zorg Deel je nieuws

De feestmaand december staat voor de deur. Een maand die voor mensen met een klein netwerk soms lastig kan zijn. Zorgdienstverlener Opella zoekt daarom een Maatje voor een praatje: vrijwilligers die er regelmatig voor iemand willen zijn om bij te praten.

 

In de gemeente Ede komen de vrijwilligers van de Bezoek- en Opvangservice bij mensen thuis. Vrijwilligerscoördinator Willy Roelofsen: “Hulpvragers zijn vaak ouderen of mensen met een chronische ziekte bij wie het sociale netwerk uitdunt en er soms veel op de schouders van mantelzorgers rust. Daarom zoeken we vrijwilligers die een uurtje per week met een vast iemand bijpraten. Het gaat dan puur om gezellig contact, niet om huishoudelijke taken of zorgtaken. Zo’n uurtje doet veel. Het vergroot de wereld van mensen. Door bijvoorbeeld een wandeling te maken of even naar de markt te gaan. En het geeft eventuele mantelzorgers de gelegenheid om zelf even bij te tanken.”

Opella biedt vrijwilligers begeleiding en de mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen. Willy: “Wat verder vooral belangrijk is, is dat je vanuit menselijke betrokkenheid een uurtje wilt investeren in een ander. Het is dankbaar werk dat voor beide kanten heel waardevol kan zijn. Uiteraard moet er een klik zijn. Aan ons de taak om in het voortraject een goede ‘match’ te vinden.” Op de website opella.nl/vrijwilligers staat meer informatie over de Bezoek- en Opvangservice. U kunt zich daar ook aanmelden als vrijwilliger.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie