CHE Kamerkoor in Kerstconcert
CHE Kamerkoor in Kerstconcert Bert Vos Ede

Kerstconcert CHE Kamerkoor & orkest

2 december 2019 om 15:49 Muziek Deel je nieuws

Zaterdag 14 december geeft het CHE Kamerkoor het jaarlijkse adventsconcert in de Beatrixkerk. Het concert staat in het teken van ‘Hymns of hope’, liederen in de donkere dagen voor Kerst. 

Op het programma staan lofliederen op de geboorte van Christus, van het engelenkoor bij de herders tot de wijzen uit het oosten. En zou het meisje Maria niet haar baby in slaap hebben gezongen? Naast prachtige koorstukken en lieflijke slaapliedjes is er samenzang met bekende kerstliederen.

Er klinken heerlijke Christmas Carols en ook de mooiste nieuwe composities van de Brit John Rutter, de Noor Ola Gjeilo en de Let Eriks Ešenvalds. Van de laatste zelfs een Nederlandse première, het aangrijpende Magnificat et Nunc Dimittis uit 2014. Van Ola Gjeilo de even ontroerende Ubi Caritas I & III (Sacred Heart) en Ecce Novum.

Het CHE Kamerkoor wordt begeleid door een orkest met talentvolle musici uit de regio. Het concert is uw kerstcadeau namens de Christelijke Hogeschool Ede en daarom gratis – maar op vertoon van toegangskaarten die u vooraf moet reserveren via www.che.nl/kamerkoor. Bij de uitgang is een vrijwillige collecte. Het concert in de Beatrixkerk (Beatrixlaan 54, Ede) begint om 20.00 uur.

Het CHE Kamerkoor staat sinds de oprichting in 2012 onder leiding van dirigent Marleen van der Kolk. Het bestaat uit (oud-)studenten en medewerkers van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie