Uitnodiging Coderdojo Ede
Uitnodiging Coderdojo Ede Coderdojo Ede

Coderdojo Ede: IT professionals geven kids gratis programmeerles

21 december 2019 om 15:42 Evenementen Deel je nieuws

Vanaf januari mogen nieuwe kids weer komen voor hun eerste programmeerlessen. Ze leren op beproefde wijze en spelenderwijs een eenvoudige game bouwen. Gratis aanmelden kan via de coderdojo-ede.nl 

Alweer 4 jaar biedt Cultura Ede ruimte aan de vrijwilligers van Coderdojo Ede. Deze enthousiaste mensen zijn IT professionals, die hun kennis graag overdragen aan kinderen. In onze huidige maatschappij is software namelijk meer van invloed dan wij vaak beseffen. Het doel is dan ook dat kinderen geinteresseerd raken in techniek en de aansturing met coderegels. 

Bij CoderDojo, een wereldwijde organisatie, leren kinderen tussen de 8 en 18 jaar om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen. Onderling delen deelnemers hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt van development en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers.

CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie