In Ede verrijst dit jaar het eerste SmaakPark van Nederland

16 januari 2020 om 15:22 Recreatie Deel je nieuws

Edenaren Christian Weij en Petra Busser hebben er zeven jaar aan gewerkt, maar nu is het eindelijk zover! In de tweede helft van 2020 zal het SmaakPark haar deuren openen. Een bezoek aan deze Veluwse foodbeleving is een ontdekkingstocht langs duurzame en gezonde voeding. Het eetbare park van 7.000m2 loopt tot in de foodhal waar je straks kunt koken, leren, slapen, ontspannen, experimenteren, spelen en plukken. Maar uiteraard ook gewoon een lekker hapje kan komen eten. 

Het SmaakPark wordt een kruising tussen een foodfestival, kookschool, pluktuin, en een foodlab. Een inspirerende plek op de Mauritskazerne waar je alles kunt leren over duurzame- en gezonde voeding. Voor jong en oud, voor particulier en bedrijf: voor iedereen zal er wel iets lekkers te beleven zijn. Kweeperen, desembrood, sprinkhanen, scharrelgeiten, houtgerijpte zuurkool, bio bier, vegan hamburgers en ambachtelijke kazen: zomaar een greep van producten waarvan de bezoekers in het park kunnen zien en proeven hoe het groeit, bloeit of gemaakt wordt.

‘In het Smaakpark willen wij onze bezoekers laten zien hoe zij zelf eenvoudig kunnen helpen ons voedselsysteem te veranderen’, zegt Christian. ‘Enerzijds door het gebruik van lokale producten te stimuleren en anderzijds door mensen te leren dat zelf voedsel verbouwen en voedsel verwerken erg leuk, lekker en hip is’. ‘De afgelopen jaren gaven wij bijna wekelijks cursussen aan mensen die snappen dat het anders moet. Van moestuinders tot voedingsmultinationals, en van thuiskoks tot sterrenchefs, steeds meer mensen wisten ons te vinden. En met de verbouwing van de hal en het aanleggen van het eetbare park, kunnen we dit verder uitbreiden’. 

Om de hal en de tuin in te richten, zijn Christian en Petra een crowdfundingscampagne gestart. Volgens Petra is crowdfunding een mooie manier om het SmaakPark onder de aandacht te brengen, ‘Naast een extra manier van financieren, krijgen we via de crowdfunding ook direct inzicht in hoeverre onze ideeën aanslaan bij het publiek’. ‘Met de realisatie van het SmaakPark hopen wij de komende jaren te helpen de wereld een stukje duurzamer te maken’. En iedereen die ons daarbij wil steunen, is welkom’. ‘In het totaal hebben wij € 225.000 nodig, waarvan met 95 investeerders in een aantal weken al 58% behaald is’.  Wil je ook dat het SmaakPark in Ede werkelijkheid wordt? Steun het SmaakPark dan via http://crowdaboutnow.nl/smaakpark

Een wandeling door het eetbare park
De initiatiefnemers Christian Weij en Petra Busser
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie