Lezing over Maria met Janneke StegemanWitte Kerkje Lunteren

16 januari 2020 om 19:12 Religie Deel je nieuws

Mijn kennismaking met Maria begon in het Catharijneconvent in Utrecht. Moeder van Goden Maagd, wees gegroet, bad ik. Ik had niet zoveel met Maria, dacht ik, maar de derde keer prikten tranen in mijn ogen. Er zijn zoveel stereotype beelden van wat vrouwen zouden moeten zijn en Maria lijkt die vaak te belichamen.
Maria is de meest afgebeelde vrouw ter wereld. Meestal is het probleem bij vrouwen niet zo zeer dat ze niet worden afgebeeld, maar dat ze niet worden gehoord. Waar is haar inhoud gebleven? Waar zijn haar woorden?
Kosten: niet-leden € 5,-

Personalia: Janneke Stegeman is publicist, publiek theoloog en bijbelwetenschapper. Ze interesseert zich voor o.a. aspecten van lichamelijkheid binnen en buiten de theologie: hoe kijken we naar ons eigen lichaam en dat van anderen? Welke lichamen worden geïdealiseerd en welke juist gemarginaliseerd? Janneke maakt deel uit van het liturgisch team van de Dominicus in Amsterdam.Ze schreef o.a. het essay 'Alles moet anders. Bevrijdingstheologie voor witte Nederlanders’, en 'Dit is mijn verhaal', een bundel met interviews met achttien jonge christenen.
Janneke was Theoloog des Vaderlands in 2016/2017.

Zondag 26 januari van 10:30 tot 11:30 uur in het Witte Kerkje in Lunteren, dr Kimmijserlaan 28

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie