Een heerlijke herfstwandeling in de bossen bij Mossel.
Een heerlijke herfstwandeling in de bossen bij Mossel. WandeleninEde.nl

124 Wandelingen in Ede

29 januari 2020 om 16:23 Recreatie Deel je nieuws


Voor het eerst is er een compleet overzicht beschikbaar gekomen van alle wandelroutes op het grondgebied van de gemeente Ede. Dat zijn er maar liefst 124. Dat blijkt uit een inventarisatie van de website WandeleninEde.nl.

Het project is enkele jaren geleden gestart op initiatief van een plaatselijke media-ondernemer en actieve wandelaar. Hij miste een overzicht van wandelroutes in Ede. Zo heb je Klompenpaden, routes van Natuurmonumenten, wandelingen van VVV’s, LAW’s, NS-wandelingen en tal van particuliere GPS-wandelsites. Een heel aantal routes was inmiddels verouderd. Er was geen actueel totaaloverzicht, ook niet bij wandelnetwerken, de gemeente en toeristische organisaties.

Na een uitgebreide inventarisatie bleken er in totaal 124 wandelroutes rond Ede te zijn. Deze zijn gecontroleerd en gebruiksvriendelijk gepresenteerd op WandeleninEde.nl. Lokale rondwandelingen zijn gecategoriseerd per natuurgebied (zoals de Valouwe, Mossel en Planken Wambuis), maar er zijn ook themawandelingen (zoals heidewandelingen, Klompenpaden en Foodwalks), LAW’s voor de liefhebbers van boven de 20km en wandelingen die aansluiten op het Openbaar Vervoer. Er is voor elk wat wils. Met name actieve wandelaars die het liefst elk weekend de benen strekken en dan een nieuwe route willen lopen worden optimaal bediend.

Op WandeleninEde.nl wordt gelinkt naar de originele route-eigenaren die ervoor zorgen dat de wandelingen actueel blijven. Bij elke categorie is een inspirerende video geplaatst.

https://www.wandeleninede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie