Sarah Hardeman (gr. 2) geniet van het bezoek van haar beide grootouders
Sarah Hardeman (gr. 2) geniet van het bezoek van haar beide grootouders Carola van Ruiswijk

Grootouders te gast Stakingsfeest op de Kraatsschool!

31 januari 2020 om 11:36 Onderwijs Deel je nieuws

BENNEKOM - De buitenschoolse opvang bellen, opa en oma nog eens lief aan kijken... De tweedaagse onderwijsstaking stelde veel werkende ouders voor een uitdaging. Dat ging aan de kinderen van de Kraatsschool voorbij. Hun grootouders pasten niet op, ze werden juist verwacht op school!

 

De School met de Bijbel 'De Kraats' in het buitengebied van Bennekom wordt verbouwd. Temeer een reden, zou je kunnen zeggen, om de deuren voor twee dagen te sluiten. Toch koos de school daar bewust niet voor. Directeur Wilma Petersen: "Het basisonderwijs heeft te maken met te grote klassen, te weinig leerkrachten, te weinig assistentie in de klas, te weinig geld én te weinig gehoor voor het probleem van het lerarentekort. We vinden zeker dat al deze punten aandacht verdienen. Daarom hebben wij onze deuren juist extra wijd open gezet."

 

Dagje meedraaien

De ouderraad verraste de leerkrachten donderdagmorgen met een heerlijk ontbijt. Na een gewone lesochtend waren de opa's en oma's van harte welkom op school. Veel grootouders maakten gebruik van die gelegenheid; jong en oud genoten samen van puzzels en spelletjes.

Ook de tweede stakingsdag kreeg een ludieke draai: "Vrijdag mochten mensen die mogelijk interesse hebben in een baan in het onderwijs, een dagje meedraaien binnen onze school," vertelt Wilma. "Zo willen we graag het onderwijs op een positieve manier onder de aandacht brengen. Daarom superleuk dat een aantal mensen in verschillende groepen heeft meegelopen met onze leerkrachten."

 

Voor meer informatie: www.kraatsschool.nl

 

De opa van Mirthe van Herwijnen (gr. 7) blijkt uitstekend te kunnen sjoelen
Manuel Christiaans (gr. 5b) traint zijn eigen damvaardigheden én die van zijn opa en oma
Weer eens wat anders, op het digibord in groep 5b!
Ida Boer (gr. 7) legt haar oma Janneke uit hoe de snappet werkt, een soort ipad die bij diverse vakken wordt ingezet
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie