De groepen 7, 8a en 8b van de Koepelschool met de vlag van World Servants
De groepen 7, 8a en 8b van de Koepelschool met de vlag van World Servants Freek van Roekel

Zip your lip actie Koepelschool groot succes

6 februari 2020 om 12:15 Onderwijs Deel je nieuws

Eindelijk was het dan zover. Na weken van voorbereiding startte op dinsdagmorgen 4 januari de Zip-your-lip actie van de groepen 7, 8a en 8b van de Koepelschool in Ede. 24 uur niet eten voor het goede doel! 

Op de Koepelschool werken we sinds dit schooljaar met Jeelo op projectmatige basis aan de kerndoelen voor de basisschool. Vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en biologie zijn hierin geïntegreerd. Voor het huidige project moesten we een actie op touw zetten voor een goed doel.  Omdat verschillende gezinnen, leerkrachten en kinderen betrokken zijn bij een project in Zambia van World Servants was ons doel snel bepaald: 24 uur niet eten voor Zambia! 

De kinderen maakten zelf sponsorformulieren, begeleidende brieven en zochten daarna sponsors. Toen brak eindelijk de dag aan en kwamen de kinderen ietwat gespannen op school. Overdag bleek het best goed te gaan. We volgden redelijk het normale schoolprogramma en de honger viel nog mee. Na schooltijd was een programma in elkaar gedraaid tot ongeveer 22:30 uur. We wisselden leervakken af met ontspanning. Taal, spelling en rekenen, maar ook film kijken, verstoppertje en bingo spelen. Via social media werden de ouders de dag door op de hoogte gehouden van de activiteiten en de gemoedstoestand van de kinderen. En wat hielden ze zich groot! 

Toen brak de nacht aan en moest er geslapen worden. Dat viel nog niet mee. Dat hongerige gevoel in je buik kan je aardig uit je slaap houden. De meesters en juffen werden meerdere keren wakker gemaakt om bijstand te verlenen… Maar ook aan de nacht kwam gelukkig een eind.  
In de ochtend verzamelden zich veel ouders in hal om samen met ons af te tellen tot 8 uur. We konden toen ook het eindbedrag dat opgehaald is bekend maken: maar liefst €4.742,34 konden we overhandigen World Servants. Wat zijn we trots!  
Daarna mochten we doen waar we zo’n zin in hadden: ontbijten! Het Zambia team had heerlijk eten voor ons klaargezet en de AH XL sponsorde het fruit. Wat een tof eind van onze actie!! 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie