17 februari 2020 PCOB-Ede middag - De natuur als inspiratie voor kunst, cultuur en techniek

12 februari 2020 om 13:55 Evenementen Deel je nieuws

Op 17 februari 2020 houdt PCOB-Ede weer een ledenmiddag.

Het thema is "De natuur als inspiratie voor kunst, cultuur en techniek". Wat hebben griffioenen, cyclopen, eenhoorns, hangbruggen, winkelgebouwen en gevarenlinten met elkaar gemeen? Op de één of andere manier zijn al deze uitingen van kunst, cultuur en techniek gebaseerd op voorbeelden uit de natuur. Zelfs de genoemde fabelwezens blijken niet geheel op fantasie te berusten. Wanneer natuur de techniek of de architectuur inspireert, spreken we van biomimicry. De natuur heeft vaak al oplossingen bedacht, waar wij nog achter moeten komen. Een concreet voorbeeld is een natuurlijke koeling van een gebouw, waarbij de ontwerpers zich hebben laten inspireren door een termietenheuvel. Op dit voorbeeld, en op andere, gaat dr. Eric Mulder nader in tijdens zijn voordracht op 17 februari 2020 voor de PCOB.

Biografie Eric Mulder

Dr. Eric W.A. Mulder (1956) groeide op in Almelo. Reeds als kind was hij geboeid door dieren en fossielen. Daarom koos hij voor een studie biologie (zoölogie), met bijvak paleontologie, aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. In 1981 studeerde hij cum laude af. Sinds 1983 is hij als conservator verbonden aan Museum Natura Docet Wonderryck Twente te Denekamp. In 2003 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het onderwerp “fossiele reptielen uit de mariene krijtsedimenten van Zuid-Limburg”. In datzelfde jaar werd hij benoemd tot honorair conservator van het Natuurhistorisch Museum te Maastricht. Hij is als zodanig nog steeds betrokken bij het onderzoek aan genoemde reptielen.

Eric is ook gastdocent aan de University of Twente te Enschede en treedt regelmatig op voor een divers publiek.

Van harte uitgenodigd om op de ledenmiddag te komen. Welkom!

De ledenmiddag begint om 14.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.45 uur. Plaats is Ons Huis’, Hovystraat 2, Ede. Vanaf 14.00 uur staan koffie en thee klaar.

 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie