Afbeelding
Eigen foto

Gospelkoor Together brengt ‘Beyond the Rainbow’

13 februari 2020 om 03:32 Column Deel je nieuws

EDE - Interkerkelijk Gospelkoor Together uit Lunteren presenteert ‘Beyond the Rainbow’. Op zaterdag 14 maart brengt Together het oude verhaal over Noach tot leven. Met liederen, teksten, beelden en een sneltekenaar krijgt dit verhaal een eigentijds jasje en een verrassend vervolg. Het concert vindt plaats in de kerk ‘Op Doortocht’ (voorheen de Goede Herderkerk) aan de Ganzeweide te Ede en begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 5. Kaarten zijn te koop bij Boekhandel  Hardeman in Ede en The Read Shop in Lunteren.

Wie aan Noach denkt, denkt vast aan dat oude bijbelverhaal over de ark, de zondvloed en de regenboog. Het is een altijd actueel en inspirerend verhaal over een man die zijn eigen spoor trekt en daarmee tegen de normen van zijn tijd durft in te gaan. Maar is daarmee alles gezegd? Together trekt het verhaal breder. De geschiedenis van Noach is vooral een verhaal van trouw. Een verhaal over Noach  die trouw blijft aan zijn God; en God die ondanks alles trouw blijft aan zijn schepping tot aan het einde van de tijden.

‘Captain Noach and his Floating Zoo’

Met pakkende gospelsongs, kernachtige teksten en sprekende beelden vertelt Together het verhaal van Noach, de ark en de regenboog. Een van de hoogtepunten is de cantate ‘Captain Noach and his Floating Zoo’ van Joseph Horovitz. Tijden het tweede deel van de avond trekt Together een verrassende parallel met Johannes van Patmos uit het laatste bijbelboek Openbaringen. Ook in dit verhaal verschijnt de regenboog als een teken van trouw.

Medewerking verlenen:

Interkerkelijk Gospelkoor Together, Lunteren

o.l.v. Jan-Willem van Ree

Erik Onnink, piano

Bouke Boerrigter, slagwerk

ChristijnBoerrigter, toetsen

Bram Heijdeman, basgitaar

Jacqueline Jansen, saxofoon

Marian van Roekel, verteller

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie