Het Oude Raadhuis in Ede
Het Oude Raadhuis in Ede Geralda van Ginkel

Het verdwenen Ede in beeld bij Cultureel Café Dante

20 februari 2020 om 11:14 Kunst Deel je nieuws

Het verdwenen Ede in beeld bij Cultureel Café Dante

Donderdag 27 februari opent Cultura weer haar deuren voor Cultureel Café Dante. Een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, cultuur en muziek. Binnenlopen kan vanaf 20.00 uur.

De avond wordt  geopend door Queens Musical Theatre. Dit gezelschap richt zich op het neerzetten van korte musicalprogramma`s, die kunnen worden uitgevoerd tijdens festivals, culturele evenementen, feesten en open podia. De theaterblokken ademen een vintage gevoel uit wat betreft  aankleding en sfeer. De Queens laten in dit kleurrijke, gevarieerde geheel zien dat hun jarenlange muziektheaterervaring, wat betreft spel en zang, goed van pas komt.

Waarschijnlijk is het velen van u al opgevallen dat op meerdere plekken in het centrum van Ede prachtige pentekeningen hangen van verdwenen gebouwen met een oorlogsverleden. Al wandelend kan men nu ervaren hoe mooi Ede was voordat de bombardementen in de tweede wereldoorlog toesloegen. Bij Dante verteld kunstenares Geralda van Ginkel er meer over.

Daarna is het tijd voor Stadsdichter Larissa Verhoeff. Met haar virtuoze en gevatte spreekkunst weet zij het publiek keer op keer te boeien.

30 kunstenaars van het Platform Edese Kunstenaars (PEK) houden van 6 maart t/m 5 mei een expositie in de geheimzinnige Stingerbol op het voormalige kazerneterrein. Voor het eerst is deze locatie open voor publiek. Bij Dante aandacht hiervoor.

De avond wordt afgesloten door de band TamarAcoustic. Het gezicht van deze band is Tamara Schalkx. Na jarenlang in diverse coverbands in binnen-en buitenland te hebben opgetreden, vond zij het de hoogste tijd worden om zich te richten op kleinere events. De band bestaat uit ervaren musici die dezelfde passie delen en met elkaar spelen in diverse samenstellingen. Muziekstijlen als Bossa Nova, Jazz, Latin, Soul,Pop, maar ook Danceclassics worden op subtiele wijze gebracht. Deze avond bestaat de band uit Tamara Schalkx; zang, Glenn van Battum; zang, Jeroen Prinsen; toetsen, Frans Manuputty; bas en Jerry Loderus; drums.

Dante is gratis toegankelijk en wordt gehouden in het atrium van Cultura, Molenstraat 45. Het programma start om 20.15 uur en zal rond 23.00 uur eindigen. De volgende Dante is op donderdag 19 maart 2020.

Zie ook www.ccdante.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie