Oranje Fonds steunt CVVE met €25.000

27 februari 2020 om 14:56 Maatschappelijk Deel je nieuws

Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE) heeft van het Oranje Fonds een driejarige toezegging gekregen voor hun jongerenmaatjesproject. CVVE verbindt mensen uit een vluchtsituatie en Edenaren met elkaar. Door het coördineren van hulpvragen, organiseren van allerlei activiteiten, en het vormen van maatjeskoppels.

 

Dit nieuwe project is speciaal gericht op jongeren. Hoe jonger iemand integreert, hoe makkelijker het uiteindelijk wordt. De vluchtelingen, vaak van middelbare school- en studentenleeftijd, trekken een (school)jaar op met hun maatje. Het hebben van een Nederlandse vriend of vriendin kan enorm helpen bij het inburgeren. Om de Nederlandse cultuur beter te begrijpen, Ede te leren kennen, netwerk op te bouwen, maar vooral voor sociale steun.

 

CVVE vroeg steun aan het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Met deze steun komen er meer uren beschikbaar en kunnen meer koppels worden gemaakt. Andere partners binnen het project zijn het VSBfonds en de Gemeente Ede. Voor meer informatie en de hierdoor vrijgekomen vacature, kunt u terecht op www.cvvede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie