Voedselbank Ede gaat door ondanks corona

21 maart 2020 om 15:28 Maatschappelijk Deel je nieuws

Door de Corona-crisis hebben diverse Voedselbanken in Nederland in o.a. Den Haag en Amsterdam moeten sluiten. Gelukkig kan de Voedselbank Ede haar uitgiften nog steeds volhouden. Daarvoor zijn twee zaken van het grootste belang: vrijwilligers en aanbod van voedsel.

Zonder onze vrijwilligers kan de Voedselbank niet door. Aangezien we ons aan de richtlijnen van het RIVM houden zitten enkele vrijwilligers thuis. Natuurlijk willen we andere vrijwilligers en onze cliënten niet in gevaar brengen. Gelukkig kunnen we alles nog opvangen met onze vaste ploeg.

We zijn erkentelijk voor het aanbod van vele Edenaren om mee te helpen, maar moeten daar terughoudend mee omgaan. We plaatsen het aanbod daarom op een wachtlijst. Mens-tot-mens-contacten moeten we gewoon beperken tot het hoogst noodzakelijke. We kunnen echter niet uitsluiten dat we op een gegeven moment toch beperkt van het aanbod gebruik moeten maken.

Extra voedsel is ons aangeboden door de horeca die heeft moeten sluiten. Aan de andere kant hebben wij last van hamsteraars in supermarkten waardoor er nauwelijks brood en vlees aangeboden wordt.

Onze manier van uitgifte hebben we ook moeten aanpassen. Helaas even geen gezellige koffiemomenten en uitgifte aan zo weinig  mogelijk personen tegelijk en natuurlijk zo veel mogelijk gescheiden van elkaar.

Kortom, de Voedselbank Ede doet al het mogelijke om juist in deze tijden kwetsbaren in onze samenleving er doorheen te helpen. We verwachten dat deze groep de komende maanden alleen maar zal groeien.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie