Links Ton Donkersloot met echtgenote Diana, rechts Ex-President BJ Habibie en zijn zus en partner van Child Support, Sri Soedarsono.
Links Ton Donkersloot met echtgenote Diana, rechts Ex-President BJ Habibie en zijn zus en partner van Child Support, Sri Soedarsono. Joop Nooy

Medewerker Child Support Indonesia Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

23 april 2020 om 15:41 Maatschappelijk Deel je nieuws

Vrijwilliger Ton Donkersloot van de Edese stichting Child Support Indonesia heeft van 1988-2020 een enorme bijdrage geleverd aan het opzetten van dialysefaciliteiten in Indonesië. Meer dan 1200 dialysemachines heeft hij ingezameld bij Nederlandse (onder meer Gelderse Vallei en Rijnstate) en Belgische ziekenhuizen en klaargemaakt voor verzending en ter plaatse de technici en verpleegkundigen getraind.

In het eerste dialysecentrum van Indonesië, in Bandung en in de centra op het eiland Batam, worden dagelijks 300 patiënten gedialyseerd. Het zijn de grootste dialysefaciliteiten van geheel Indonesie. Meer dan 900 patienten met nierfalen kunnen hierdoor hun leven verlengen en deel uitmaken van het gezin en inkomen vergaren, zodat hun kinderen in staat zijn hun scholing af te maken. Onze stichting heeft verder de overige inrichting van de centra ingezameld en verzonden.

Ton kreeg zijn onderscheiding hedenmorgen via een videoverbinding met de burgemeester van zijn woonplaats Spijkenisse.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie