Krantartikel Edese Post
Krantartikel Edese Post B. Schonbeck

Windmolen van 135 meter hoog

9 juni 2020 om 11:03 Natuur en milieu Deel je nieuws

Als bewoners van het westelijk deel van de wijk Veldhuizen werden wij pijnlijk getroffen door het bericht in de Ede Stad van 3 juni over de plannen voor plaatsing van een 135 meter hoge windmolen op het Plantion-terrein.

 

Ons woongenot is de laatste jaren meer en meer aangetast o.a. door de steeds drukker wordende A30, de plaatsing en almaar uitdijende Bio-centrale en de plaatsing van windmolens.

 

Nu zijn er dus plannen voor een derde windmolen en wéér ten zuidwesten van de wijk Veldhuizen, nu nog dichter bij de wijk en met als overtreffende trap een hoogte van 135 meter en een rotordiameter van 136 meter, dus een tophoogte van zo’n 200 meter. Extra hoog voor een dubbele energieopbrengst. Volgens de informatie heeft Plantion behoefte aan de helft van de energieopbrengst dus zou een 100 meter hoge windmolen volstaan, maar omdat iemand bedacht heeft dat een windmolen eerder wordt geaccepteerd als de omgeving kan participeren komt men nu met een extra hoge windmolen. Met als nadeel dat hij nog meer overlast bezorgt voor de omgeving.

 

De geruststellende woorden in de aankondiging van deze plannen in de Edese Post van 1 maart 2018 “Maar we willen ook dat u zo min mogelijk overlast ervaart” gelden dan misschien voor 90% van de Edese bevolking, maar blijken voor de bewoners van het westelijk deel van de gemeente een holle frase.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie