Nachtzwaluw
Nachtzwaluw Helge Sorensen

Speuren naar nachtzwaluwen op de Edese Heide

11 juli 2020 om 08:58 Natuur en milieu Deel je nieuws

Ook benieuwd naar het mysterieuze geluid van de “geitenmelker”, een typisch geluid op warme zomeravonden op de locatie tussen bos en heide?  Dat treft. Op zaterdag 11 juli organiseert Vogelwerkgroep IVN-Ede een excursie op zoek naar deze zomergast: de nachtzwaluw. Tijdens de excursie worden mogelijk ook andere vogels waargenomen zoals veldleeuwerik, roodborsttapuit en heel misschien boomvalk of houtsnip.  Natuurlijk is het altijd maar afwachten welke vogels zich laten zien. Eén ding is zeker: wanneer het weer meewerkt, wordt het een heerlijke avondwandeling op het tijdstip van het jaar dat het lang licht blijft.

Het is een avondexcursie die om 21.00 uur start en tot het donker duurt. Er wordt een redelijk stuk gelopen. Goed schoeisel (en vanwege teken een lange broek) wordt aanbevolen. Ook het meenemen van een verrekijker en een zaklampje is handig. Bij deze excursie is het meenemen van uw hond niet toegestaan.

Vanwege de coronamaatregelen is aanmelding noodzakelijk en is er een maximum aantal deelnemers van 15. Er zal met een aantal gidsen in kleine groepjes worden gelopen waardoor het makkelijker is om de onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter te bewaren.  Voor deze excursie kunt u zich aanmelden bij Rob Nagtegaal, 06-43146182 (b.g.g.: Hans Westendorp, 06-11246469). Bij aanmelding krijgt u meer informatie over onder andere het vertrekpunt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie