Kinderen van De Vlinderboom demonstreren kermisattractie
Kinderen van De Vlinderboom demonstreren kermisattractie Hans Krijgsman

Ruim 70 leerlingen bouwen kermisattractie bij TechnoDiscovery

13 juli 2020 om 11:28 Onderwijs Deel je nieuws

Dat het vak ‘wetenschap en techniek’ niet saai hoeft te zijn bewijst Basisschool De Vlinderboom uit Ede. In samenwerking met TechnoDiscovery werkten zij de afgelopen weken aan het project ‘Kermis’. Ruim 70 kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 deden mee. Op school kregen de kinderen voorafgaand les op het gebied van licht, geluid en elektriciteit. Er zijn groepen samengesteld en elke groep ontwierp een kermisattractie. Op donderdag 9 juli mochten alle kinderen hun ontwerp bouwen in het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery. Er is van alles gebouwd, van zweefmolens tot kabelbanen. 

In TechnoDiscovery kunnen basisschoolleerlingen, vo-leerlingen en docenten met verschillende materialen en technieken experimenteren. De zeven werelden van techniek in het kader van het vak wetenschap en technologie staan hierbij centraal. Naast 20 nieuwe missies, biedt TechnoDiscovery ook maatwerk aan. Hans: “Ons doel is dat we steeds meer maatwerk met scholen voor alle groepen ontwikkelen. Die programma’s delen we dan weer met andere scholen. Hoe mooi is dat?” Inmiddels bezochten er al zo’n 60 groepen het leer- en ontdekcentrum. Kinderen, docenten en ouders zijn zeer positief over het aanbod. “Onlangs ontwikkelden we samen met onze techniekcoaches en docenten weer een innovatief programma met nieuwe missies. We hopen in de toekomst nog meer maatwerkprojecten te mogen organiseren en veel leerlingen kennis te laten maken met ons nieuwe programma,” aldus Hans.

Een energieke en inspirerende omgeving
Thierry, leerling van groep 7: “Ik heb tijdens dit project veel geleerd op het gebied van techniek en design. Deze kennis kan ik later ook goed gebruiken als auto-ontwerper, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van een motor. Het is echt gaaf om hier bij TechnoDiscovery te zijn. Het is een coole omgeving. Je mag hier alles zelf ontdekken en met veel verschillende materialen werken.” Annel, lerares van groep 8: “Het was prettig om het TechnoDiscovery samen te werken. We hebben voor na de vakantie weer een afspraak gemaakt om te sparren over een nieuw project. TechnoDiscovery is een energieke en inspirerende omgeving. De kinderen gaan in het leer- en ontdekcentrum op expeditie. Je ziet de kinderen groeien en genieten. We hopen dat er nog veel kinderen een bezoek brengen aan TechnoDiscovery!”

Wil je meer weten over TechnoDiscovery? Bezoek dan eens de website www.technodiscovery.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie