Groep 8 de Vlinderboom
Groep 8 de Vlinderboom Maartje van Walsem

Afscheid groep 8 De Vlinderboom bij het Hart ’s Heeren Loo

16 juli 2020 om 14:35 Onderwijs Deel je nieuws

Het schooljaar loopt ten einde en zoals elk jaar neemt groep 8 van basisschool De Vlinderboom uit Ede afscheid met een zelfbedacht toneelstuk. Normaalgesproken vindt dit op school plaats, maar door corona mogen er geen ouders op school komen. “Gelukkig is locatie het Hart op de Hartenberg zo vriendelijk geweest haar deuren voor ons te openen, zodat de ouders toch het eindtoneelstuk kunnen zien”, zegt Tamara, de juf van groep 8. Via een live-streaming, vanuit de Grote Zaal, kunnen opa’s en oma’s vanuit huis meegenieten.

De zestien leerlingen van de Vlinderboom zijn druk in de weer om het geknutselde decor neer te zetten op het podium. Ze hebben écht alles zelfverzonnen en gemaakt. De rollen, choreografie, decor, dans, outfits en teksten. “Ja, zoooo cool dat we nu op een écht podium staan om ons stuk te gaan spelen”, zegt achtstegroeper Timo.

Voor directeur Leo Trommel is het voor het eerst in zijn carrière dat hij heeft moeten uitwijken naar een locatie buiten de school voor de afsluiting. “We zijn dankbaar dat wij de mogelijkheid hebben gekregen het hier in het Hart te doen. Het is een mooie gerenoveerde kerkzaal waar we op gepaste afstand kunnen zitten. Het is voor de kinderen al een raar jaar geweest met geen eindtoets en kamp. Fijn dat we wel een gezamenlijk afscheid kunnen realiseren”.

Basisschool de Vlinderboom en ’s Heeren Loo dragen elkaar een warm hart toe. Zo zingen de leerlingen jaarlijks kerstliedjes en maken ze kerststukjes voor cliënten van ’s Heeren Loo in de Rietkampen. Dus toen het afscheid dreigde niet door te gaan, was dit een prachtige oplossing.

Het Hart

Vergader- en congreslocatie het Hart is een leerwerkbedrijf op woonzorgpark De Hartenberg van ’s Heeren Loo. Mensen met een beperking en/of afstand tot leren ontwikkelen hier hun talenten en doen zo belangrijke werkervaring op in de horeca. Het Hart, gelegen in de prachtige bosrijke omgeving van de Veluwe, is een inspirerende plek voor bedrijven en organisaties die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Of je nu lekker komt lunchen in het Grand Café, een kort overleg in één van de zalen of een compleet congres, bij het Hart kan het allemaal. Zorg, bedrijfsleven en maatschappij komen bij Het Hart op een kleurrijke manier samen.

Voor meer informatie kijk op www.bijhethart.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie