Nellekes eigen groep 1/2 heeft een mand versierd en gevuld. Samen kijken ze wat er allemaal in zit
Nellekes eigen groep 1/2 heeft een mand versierd en gevuld. Samen kijken ze wat er allemaal in zit Carola van Ruiswijk

'Net de koningin!' Juf Nelleke zwaait feestelijk af

17 juli 2020 om 12:27 Onderwijs Deel je nieuws

Een koets, verklede kinderen, vlaggetjes... op de Kraatsschool was het woensdag groot feest. Juf Nelleke Paul nam afscheid omdat zij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en werd met alle liefde en waardering uitgezwaaid!

 

Een dag later is Nelleke nog aan het bijkomen van alle liedjes, mooie woorden, knutsels en cadeautjes. "Alles was diep geheim gehouden," vertelt ze, "dus het een na het ander was een complete verrassing. Ik sta niet graag in de spotlights, maar het was zó gezellig dat het heel ontspannen was."

 

Geborgenheid

Nelleke heeft dertig jaar in het onderwijs gewerkt, waarvan de laatste vijftien jaar op de School met de Bijbel 'De Kraats' in Bennekom. Ze is een echte 'onderbouwjuf'. Wat heeft een goede onderbouwjuf eigenlijk nodig? "Elke leerkracht heeft zijn of haar eigen kwaliteiten," stelt Nelleke. "Maar een liefdevol oog voor elk kind in je groep is een must. Als kleuterleerkracht is het bieden van veiligheid en geborgenheid een eerste vereiste. Dit is de basis waarop je onderwijs kunt aanbieden."

 

Spontaniteit

Nu breekt er een heel nieuwe periode aan voor Nelleke, haar man en hun (klein)kinderen: "De laatste jaren ben ik steeds wat minder gaan werken zodat de overgang bij pensionering niet al te groot zou zijn. In de Bijbel lees ik dat er overal een tijd voor is. En dat is goed. Fijn dat jongere collega’s mijn plekje kunnen innemen. Toch zal ik het contact met de kleuters missen. Hun aanhankelijkheid, spontaniteit en leergierigheid zijn zó waardevol. Ook het hechte team van de Kraatsschool zal ik missen. We hebben een enorm gezellige groep collega’s."

 

Kleinkind

Bang voor 'het zwarte gat' is Nelleke niet: "Al een flink aantal jaren doe ik vrijwilligerswerk in de kerk en in de maatschappij. Dat zou ik graag voortzetten. Wij hopen bovendien in september ons vijfde kleinkindje te ontvangen en nu is er meer tijd om een dagje te gaan knuffelen. Verder hoop ik echt nog wel eens een kijkje te nemen op de Kraatsschool."

 

www.kraatsschool.nl

Nelleke krijgt mix voor boerencake van stoere boer (en spiderman) Milan
Juf Nelleke en haar man Mart Jan genieten zichtbaar van het uitzwaailied dat hen wordt toegezongen
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie