Kinderkoor Jedaja wil graag weer optreden

27 augustus 2020 om 22:31 Podiumkunsten Deel je nieuws

Voor kinderen en tieners in Ede die van zingen houden, is dit de kans: het seizoen van kinder- en tienerkoor Jedaja gaat weer beginnen. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom.

 

Het koor bestaat sinds 2007 en repeteert elke dinsdagmiddag in het schoolgebouw aan de Oranjelaan.

‘Met de coronatijd was het afgelopen seizoen natuurlijk een raar jaar’, zegt dirigente Wilna Sierksma. ‘We hebben in mei en juni een paar keer buiten gezongen bij verzorgingshuizen en twee leuke filmpjes gemaakt. Zo gauw het weer mag, gaan we komend seizoen weer optredens plannen. Als het kan geven we in het voorjaar een groot concert rondom een thema: ‘‘Onderweg’’. Daarnaast zingen we vaak in kerkdiensten, tijdens evenementen in de gemeente Ede en in de weken voor Kerst en Pasen.’

Het repertoire van Jedaja bestaat uit liedjes die gaan over alledaagse dingen, zoals vakantie of sporten, maar ook over liefde, vriendschap, de Bijbel, God en elkaar. Ook is er tijdens de repetities aandacht voor zaken als ‘hoe sta je op een podium?’ en ‘hoe kan ik zorgen dat de mensen mij kunnen verstaan?’ Ook wordt er aandacht besteed aan mimiek en beweging.

Jedaja is een christelijk kinder- en tienerkoor. De naam betekent ‘de Here loven’. ‘Dat is ook het belangrijkste wat we elke week doen’, zegt Sierksma.

 

Kinderen mogen twee keer vrijblijvend een repetitie meemaken, voordat ze besluiten lid te worden. De repetities zijn op dinsdagmiddag:

·         16.00-16.45 uur Jedaja KIDS, voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 van de basisschool

·         16.45-17.30 uur Jedaja YOUNG, voor kinderen uit groep 6, 7 en 8

·         17.30-18.15 uur Jedaja GIRLS, voor meiden vanaf de middelbareschoolleeftijd.

Locatie: Oranjelaan 7, Ede.

Kinder- en tienerkoor Jedaja tijdens het PopUp-festival in Ede in 2019.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie