Marie-José Eberson, Peter 't Hoen en Max-Merijn Terpstra bij de SDG bus
Marie-José Eberson, Peter 't Hoen en Max-Merijn Terpstra bij de SDG bus Peter 't Hoen

Bezoek aan de SDG-bus

27 september 2020 om 21:13 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Op maandag 21 september hebben Peter ‘t Hoen en Marie-José Eberson de SDG-bus bezocht die geparkeerd stond bij de Schuilplaats. Deze maandag was tegelijk de Internationale Dag van de Vrede en het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.

Een twintigtal leerlingen van de CHE volgen de minor over de 17 Sustainable Development Goals (SDG), of wel de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. In het kader daarvan deden zij onderzoek naar de bekendheid van de 17 SDG’s onder het publiek in de gemeente Ede.

Uit hun onderzoek bleek dat 70% van de ondervraagden niet op de hoogte is van de 17 SDG’s en dat de gemeente Ede onvoldoende communiceert hierover met haar inwoners

Aan het eind van deze dag kwamen zij bij elkaar bij de SDG-bus om hun bevindingen aan elkaar te vertellen. Hierbij waren wij aanwezig en luisterden ook wij naar hun uitkomsten van hun onderzoek en hun bevindingen. Zij kwamen vervolgens met enkele aanbevelingen voor burgemeester Verhulst.

Max-Merijn Terpstra werd als wethouder van de Jongerenraad in Ede welkom geheten en hij ontmoette en sprak met de studenten.

Enkele studenten gingen met ons in gesprek en wij vertelden hoe wij de 17 SDG’s verbinden met de 17 Schriftprofeten uit de Bijbel met de profeet Jesaja voorop.

Die maandagmiddag gingen drie generaties met elkaar in gesprek over de 17 SDG’s.

Iedereen zal mede zorg dragen voor meer bekendheid en betrokkenheid bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN in onze gemeente Ede.

 

Dominee Peter ‘t Hoen

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie