CDA op de bres voor oudere huurders

9 oktober 2020 om 13:19 lokaal Deel je nieuws

Gemeente Ede gaat de komende maanden in gesprek met de woningcorporaties om nieuwe prestatieafspraken voor de periode 2021-2025 vast te leggen. In deze afspraken wordt vastgelegd wat de gemeente verwacht op het gebied van beschikbaarheid, duurzaamheid, woonomgeving, bewonersparticipatie en ouderen. Voor het CDA is dit aanleiding om scherp mee te kijken met name naar de afspraken die gericht zijn op onze oudere huurders.

Doorstroming van ouderen in huurhuizen

Kleiner wonen

Raadslid Anne-Jan Telgen stelt namens de CDA-fractie voor dat er concrete afspraken worden gemaakt die de doorstroming gericht op oudere huurders kunnen bevorderen. Dit voorstel heeft hij gedaan door raadsvragen in te dienen. ‘Het is momenteel de wereld op zijn kop. Bij een echtpaar dat al 40 jaar in hetzelfde huurhuis woont, die kleiner wil gaan wonen, dit niet doen omdat ze dan duurder uit zijn’

Huurbehoud

Als we kunnen afspreken dat er dan sprake kan zijn van huurbehoud, dus hetzelfde blijven betalen voor een kleinere woning, ongeacht van welke corporatie de woning is, dan is dat goed voor iedereen. Ook voor de corporatie, want die krijgt weer een groter huis vrij.

In andere gemeenten zijn vergelijkbare regelingen die gericht zijn op ouderen al opgenomen in de prestatieafspraken. Volgens Telgen kan een verhuizing van een oudere huurder een sneeuwbaleffect van doorstroming op gang brengen.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie