Johannette Zomer & Friends
Johannette Zomer & Friends rechtenvrij

Johannette Zomer maakt troostrijk liedprogramma

15 oktober 2020 om 14:44 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Sopraan Johannette Zomer treedt op met Flow my tears: een troostrijk liedprogramma, passend bij de huidige tijdgeest. Samen met barokhoboïst en blokfluitist Nienke van der Meulen, luitist Fred Jacobs en dichter Tim Pardijs zoekt zij naar verdriet en troost in de muziek. Rond Allerzielen vormt dit project een mooie opmaat voor het herdenken van alle overledenen, juist nu. Op het programma staan onder meer het intense 'Flow my tears' van Dowland en ‘The Plaint' van Purcell. Flow my tears wordt op vrijdag 30 oktober twee keer gespeeld in Akoesticum, Ede: om 19.30 en 21.15 uur, voor maximaal 30 mensen per concert. 

 

Het coronavirus is niet de eerste rampspoed die onze wereld treft. Aardbevingen, de pest, grote stadsbranden, overstromingen; het is van alle tijden. In de klassieke muziek komen we veel van deze gebeurtenissen tegen. Zo schreef Bach zijn wereldberoemde cantate 'Aus der Tiefe' na een stadsbrand in Mühlhausen die de hele binnenstad verwoestte en veel levens kostte. Telemann componeerde zijn 'Donnerode' na een grote aardbeving in Lissabon. Maar ook persoonlijk leed vinden we terug in de muziek; Buxtehude componeerde het prachtige 'Muss der Tod denn auch entbinden' naar aanleiding van de dood van zijn vader. Muziek bood en biedt troost in moeilijke tijden, toen en nu.

 

Johannette Zomer & Friends brengen Flow my tears achtereenvolgens in Baarn, Ede, Doetinchem, Amsterdam en Zutphen, waar ze eindigen met Allerzielen op 2 november. Het programma omvat onder meer het intense 'Flow my tears' van Dowland, 'The Plaint' van Purcell, 'Seufzer, Tränen, Kummer, Not' van Bach en 'Muss der Tod denn auch entbinden' van Buxtehude. Stadsdichter Tim Pardijs zal de link leggen tussen 'toen en nu' en de actualiteit belichten in zijn pakkende gedichten die hij zelf voordraagt. Het programma duurt een uur en op iedere locatie worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Meer informatie en kaartverkoop: https://www.klassiekemuziek.nl/p/14085/johannette-zomer-friends-flow-my-tears

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie