MOMO en Uniek aan het werk
MOMO en Uniek aan het werk Koos van Starrenburg

Uniek en MOMO samen op het podium

16 oktober 2020 om 16:21 lokaal Deel je nieuws

Donderdag 15 oktober was de grote dag waarop theaterwerkplaats MOMO en groep 7&8 van basisschool Uniek hun voorstelling over “moed” opvoerde.  Wat is moed? Wanneer ben je dapper? Wat moet je doen om moedig te worden? Vier weken lang is er elke donderdagmiddag aan dit theaterstuk gewerkt.

De deelnemers van MOMO hebben elk hun eigen unieke persoonlijkheid en beperking. De grootste overeenkomst is echter de liefde voor het theater. Hun passie voor het toneel was duidelijk voelbaar in de wijze waarop zij de leerlingen hielpen zich vrij op het podium te bewegen. Voor de leerlingen was het soms best spannend. Zij hadden nauwelijks tot geen ervaring met toneel, maar ook niet in het samenwerken met mensen met een verstandelijke beperking. 

De les werd altijd geopend met een warming-up, welke door een van de MOMO-deelnemers werd gegeven. De kinderen hebben met plezier, respect en geduld aan alle oefeningen meegedaan. Tussen de bedrijven door was er ruimte voor persoonlijke vragen. ,,Welke beperking heb jij? Word je wel eens gepest? Woon je nog thuis? Zat je op een normale basisschool?” Andersom stelden de deelnemers ook vragen aan de kinderen. ,,Waarom ben jij zo druk? Heb jij ook een beperking? Wat zijn jouw hobby’s?”

Dat een beperking geen belemmering in contact hoeft te zijn, bleek uit het plezier wat de groep met elkaar had. Het was misschien de eerste keer even onwennig, maar daar zag het publiek tijdens de voorstelling niets meer van terug.

Een samenwerkingsproject tussen leerlingen en bijzondere doelgroepen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van leerling. Het creëren van herinneringen als deze zijn soms meer waard dan een les begrijpend lezen. Zoals de leerlingen bij het afscheid zelf zeiden:,, Wij gaan jullie nooit meer vergeten!” 

Wil je meer weten over basisschool Uniek? Kijk dan op www.obsuniek.nl

Wil je meer weten over theaterwerkplaats MOMO? Kijk dan op www.momotheaterwerkplaats.nl

Amir en Laurens samen aan het werk
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie